dom kommer skriva böcker om oss.

näst sista majnäst sista majnäst sista majnäst sista majnäst sista maj
Att uppskatta:
- Ljumna majkvällar.
- Mig själv som orkat så mycket denna månad (och nu är jag nästan klar med allt).
- Kents nya album. Maria Anderssons nya album.
- Havregrynsgröt. Så trivialt men jag har äntligen börjat gilla det och nu äter jag ju så billigt till frukost.
- Sånt som får en att orka med; tanken på att jag står i ett publikhav på Håkan Hellströms spelning på lördag; att vi åker till Spanien på måndag; att han och jag har det så bra.

om att bo i stockholm, var jag bott tidigare och lite annat.

"Hej Amanda! 
Ska du bo kvar i Sthlm till sommaren också? :) jag undrar även om detta boende med din pojkvän var ditt första "egna" eller har du haft egen lgh innan? Och hur mycket måste ni betala för att bo där? Sthlm är väl himla dyrt med boende?"
 
Hej du! Jag bor kvar i Stockholm över sommaren (och förmodligen i några år framöver), men eftersom att jag är ledig mycket kommer jag åka hem till min familj i Luleå och bo där någon vecka i juli och augusti. Längtar så mycket efter det. 

 
Mitt kök
Vår lägenhet i Årsta är inte min första. Innan jag flyttade hit bodde jag i en lägenhet i Luleå som jag flyttade till när jag var nitton. Filip bodde först i en liten, liten lägenhet på sjutton kvadrat, men flyttade in hos mig några månader senare, så vi hade bott ihop ett bra tag innan vi flyttade hit. 

 
Min lägenhetMin lägenhetMin lägenhet
Såhär såg min förra lägenhet ut. Saknar den ibland. Kanske mest för att det var min första. 

 
möbler
Till din fråga om det är dyrt att bo i Stockholm: det är det. Vi betalar ungefär 4200 kronor var för vår etta på 43 kvadrat; på pricken dubbelt så mycket som vi betalade var för min förra lägenhet. Då är dock alla avgifter inräknade, men visst är det dyrt alltså. Samtidigt får det lov att vara värt det. Jag har råd med det, tack vare studielån, och så vill jag ju verkligen bo här just nu. 

 
möbler
Såhär bor vi nu och vi trivs så bra här verkligen. Jag tycker väldigt mycket om Årsta. Tjugo minuters promenad in till Skanstull, ungefär lika länge med lokaltrafik in till stadsbruset, och samtidigt så nära till vattnet och till skogen. 
 
Ha det fint! Puss.
 

bilder ifrån förra året, ord från nu.

SaturdayThursdaySundayMonday in BerlinMy plants

Jag går runt och formulerar blogginlägg i huvudet mest hela tiden; då jag promenerar, låter podcastavsnitt flyta ihop till timlånga sekvenser, köper glass, pluggar sittandes med dålig hållning i soffan, promenerar över skansbron i kvällssolen, innan jag ska somna. Har nu en stund över och vill skriva här direkt. Så får det bli. 
 
Som jag skrivit tidigare har livet varit väldigt intensivt på sistone: nu börjar det lättna. Jag har skrivit två tentor nu, en återstår, och några mindre inlämningar. Nästa vecka upptar inte jobb längre det mesta av min tid, och dagen efter jag lämnat in den sista tentan för terminen åker jag till Göteborg för att få lyssna på Håkan. Två dagar senare flyger jag ned till Spanien; snart lugnar det sig. Snart får jag använda min prickiga baddräkt igen och träffa mina föräldrar och bada i havet. Snart snart snart.
 
Trots den intensiva månaden mår jag väldigt bra just nu. Stressen äter inte upp mig på samma sätt som förut. Kanske för att jag lärt mig hantera den bättre, kanske för att jag lärt mig hur jag hanterar mig själv. Visst hade jag önskat flera timmar på dygnet men hjärtat slår inte sådär ojämnt som det kunde göra förut. Jag är så glad över det. 
 
Så, hur mår ni? Vad gör ni? Vi hörs när vi hörs. <3 
 
Upp