vinter som blev till vår, sedan vinter igen.


låt oss se vad jag hade för mig förra veckan. den vecka som inleddes med vårvärme, solljus och hopp om att vintern äntligen var över(levd), och avslutades med snö. en bra vecka, allt som allt. den inleddes med glada besked om resultaten för den förra tentan, och samtidigt med viss stress inför det nuvarande tentaskrivandet.på måndagen gick jag och filip ut och åt lunch tillsammans innan han åkte iväg för att jobba och jag för att plugga. på la neta hamnade vi, som så ofta på sistone. deras quesadillas är ju så jäkla goda. resten av veckan kantades av seminarier, långa promenader, en fika med frida, långa skypesamtal med evelina och allmänt prokrastinerande istället för tentaplugg. typ att bada badkar i timmar, läsa skönlitterärt istället för kurslitteratur och att... fastna framför youtube, i timmar. på fredagen var filip ledig och då gjorde vi våfflor till frukost.på kvällen åkte vi till kollektiv blodmånen där hanna, emma, karin och hillevi bor. hanna fyllde 21 och bjöd till fest som bland annat innehöll en blodröd bål, chokladbollar med parasoll och diskussioner om vem som är snyggast av erik saade, oscar zia och anton ewald. samt: är de verkligen så lika? anton ewald är dock snyggast, konstaterades det. väldigt rolig kväll. jag hade vin med mig i petflaska och kände mig som sjutton år.


på lördagen hade jag världens lugnaste morgon. läste ut utvandarna och åt våffelrester i sängen. länge.sedan gick jag ut på uflykt! promenerade hemifrån över årstabron, längs årstaviken, förbi kolonistugorna vid tanto, till hornstull, förbi långholmen och sedan upp på skinnarviksberget. hade med mig kaffe och banan och pratade på skype med evelina samtidigt som hon promenerade runt i en park där hon bor utanför london. tack för detta internet. <3 (vi ses om två dagar förresten)på kvällen åkte jag till älvsjö för att ha tacokväll med sofia. kolla, så gott.det är så härligt att att fått lära känna henne. hon är så klok och bra. det syns inte här men vi hade nästan exakt samma outfit, drack öl och åt godis. samt bara pratade. oerhört mysig lördagkväll.min söndag var även den väldigt lugn. jag sov länge, åt makaroner med pesto, promenerade runt i enskede och badade badkar. samt började läsa en bok som jag inte vill släppa ens för tio minuter, men mer om den senare.
 
på onsdag åker jag till luleå. jag tänker således ägna halva veckan åt att bli klar med min hemtenta och resten av den åt att njuta av ledighet, norrbotten och umgänge med personer jag tycker om och saknar så väldigt. 
 
#1 - - lovisa:

ditt liv är så pastelligt och najs amanda! fast inte på ett rosaskimrande sätt utan ärligt. för övrigt ska det bli fint med lite lule-vyer här inne igen, hoppas du fåre finfint i gamla hemstaden. PUSS! <333

Svar: Åh men finaste kommentaren hörredu. <3 <3 puss puss
Amanda Jonsson

#2 - - Daniella 🌙:

Vad fint att du lärt känna så mycket folk så fort i nya staden <3

Svar: Åh, men visst. det är jäkligt fint det!!
Amanda Jonsson

#3 - - Karin :

utvandrarna <3 hela den serien är ju så så bra! kramkram

Svar: jaa! visst är den!
Amanda Jonsson

#4 - - Petra:

Hejsan!
Har du en hel servis med Berså eller bara delar? Tycker de är fina och funderar själv på att skaffa mig en skål/uppläggningsfat eller nått själv :)
Sen tänkte jag även på din kalender. Den verkar alldeles lagom på alla sätt! Jag har använt kalendrar i två år nu och har kört med "skolårskalender" tex ht 15 tom vt 15 eftersom jag har pluggat och det var på hösten jag hade behovet att börja med kalender. Men nu tar jag studenten om dryga 80 dagar (!!) och funderar på att gå över i det mer vuxna med 'riktiga' år (trots att jag nog pluggar till hösten igen). Har ju länge levt med nyårsafton i början av juni, nyårsdagen i slutet av augusti och en gråzoon där emellan. Så hur gör du? Funkar det bra att ha skolåret lite förskjutet i förhållande till kalenderåret? Petitesser kan man tycka men ändå ;)
Tack för en trevlig blogg!

#5 - - Sofia Kihlström:

Haha åh, åker till söder (Örebro och Emma) på tisdag nästa vecka

Svar: vad härligt <3
Amanda Jonsson

#6 - - Jessica:

Alltså älskar stämningen i din blogg så himla mycket. <3

Svar: tack så mycket, jessica!!!
Amanda Jonsson

#7 - - Nastasja:

Ler stort varje gång du lägger ut bilder från La Neta. Tänker på vårt fina häng i vintras :D hoppas att det kan bli en tripp upp i sommar så vi kan göra om'et. Hoppas påsken är fin i hemstaden fino!

Svar: åhh men jag också. älskar! <3
Amanda Jonsson

Upp