recept: quinoabiffar med fetaost & blomkål.

hej hej! nu tänkte jag dela med mig av receptet på de godaste vegobiffarna jag ätit! först åt jag dom hos ellen och kort därefter var jag tvungen att laga dom hemma pga SÅ goda. samt: SÅ lätta att göra. god konsistens - inte alls sådär mjöliga som vissa biffar kan bli. dessutom håller de sig ihop i stekpannan! 5/5 i betyg alltså. receptet kommer från green kitchen stories men det jag skriver ned är efter mina ändringar. är du ute efter originalreceptet (som inkluderar ramslök, t ex) så rekommenderar jag att köpa den kokboken! nu kör vi.
 
 
DSC_7175
 
för 16 biffar behöver du:
2 dl vit quinoa
4 dl blomkålsbuketter
1 vitlöksklyfta
1 stor näve salladslök
3 ägg
200g fetaost, smulad
2 dl havregryn
salt & peppar
valfri olja till stekning
 
gör såhär:
koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. mixa samtidigt blomkålsbuketterna tills det blir en risliknande massa. mixa även ned vitlök. när quinoan blir klar häller du av vattnet och låter den svalna. rör sedan ihop samtliga ingredienser i en bunke. låt vila i kylen i ca 15 minuter. forma biffar. stek ett par minuter på varje sida - det ska bli krispigt utanpå och mjukt inuti. ät och njut! 
 
 
DSC_7173
passar ypperligt ihop med tsatsiki, är goda att värma upp i ugnen flera dagar efter och är bara mina nya favoritbiffar helt enkelt. testa gärna! puss.

#1 - - Veronica Wallgren:

Gott!

#2 - - Amanda:

Låter supergott :)

#3 - - Daniella Chanelle:

Åh! Ska nog testa detta i veckan.

#4 - - Ellen:

Alltså de här biffarna, alltså. Helt klart favoritmaten just nu!

#5 - - Emelie:

Mums!! Detta måste testas!!
Kram<3

#6 - - Madelene:

Tror du att man kan göra dom veganska? :)

Allt gott!
Madelenee

Upp