sen när vi har gått en timme kan vi sitta på en bar se hockeyn på dovas utan att se hockeyn på dovas.


Jag tycker om att fotografera med min mobiltelefon. Det är begränsande på något härligt vis; att inte styra över några inställningar men ändå tvingas tänka igenom vilken vinkel som ger bäst ljus, bäst färger. Och så gillar jag just att fotografera i kvadrat. Därför gör det inte så mycket att glömma att ta med sig systemkameran ibland. Mycket av det jag fotograferar hamnar på instagram (följ mig om du vill) men inte allt. Därför är sammanfattningar som dessa perfekta.

Nu: min helg - sista helgen i februari. Den inleddes, efter ett seminarium och mensvärk som anlände bara från en sekund till en annan, med middag på Agaton i gamla stan tillsammans med Filip och mina föräldrar. Jag åt portabello-risotto och tro mig: den var himmelsk. Måste lära mig tillaga risotto. Helst nu.
 
 
Här är mina föräldrar. Gulliga va?
 
 
På lördagen gick jag runt i affärer med mamma. Vi tittade på gullig inredning och fina tröjor, drack kaffe och åt lunch. På eftermiddagen mötte jag upp Filip på Mariatorget. Jag köpte blommor, såklart. Hade fått csn två dagar innan och gul, orange, vit, rosa ranunkel lockade.
 
 
Vi tittade in på House of Rym på Hornsgatan. Så jäkla fin butik. Vill ha precis allt allt allt därifrån. Vill ha hela butiken.
 
 
Ja ni ser ju. Fantastiskt formgivet porslin. 
 
 
Vi fikade kaffe och dammsugare/biskvi på ett litet, gammalt café, handlade lite (mest godis) och tog en öl på dovas i Zinkensdamm innan vi åkte hem (se hockeyn på dovas utan att se hockeyn på dovas, ni vet).
 
 
På kvällen lagade jag pizza på blomkålsbotten, efter receptet i Green Kitchen Stories (tack för inspon, Ellen). Vi hade köpt ett helt enormt blomkålshuvud så why not tänkte jag. Det blev bra men inte lika gott som pizza fast ja, få saker kan ju bli lika gott som riktigt flottig pizza. Efter pizzabaket drack jag lite vin och åkte in till Hornstull för att gå på Håkan-klubben på Debaser tillsammans med Frida. Dock ringlade kön sig längs hela Hornstulls strand så vi skippade det och tog en cider/öl istället. Fint att få sitta och prata med henne också ju.
 
 
På söndagen såg jag ut såhär.
 
 
Och lägenheten såg ut såhär.
 
 
Jag spenderade hela dagen med att promenera runt i ett nästan-vårigt Stockholm tillsammans med föräldrarna och Filip. Vi gick runt på Skeppsholmen och solen värmde på kinderna och svanarna dök och måsarna vinglade runt i himlen och det kändes som något helt annat än februari. Samtidigt var det arton grader kallt i Luleå och fastän jag saknar den staden är jag väldigt glad över att få bo här just nu.
 
Förresten. Jag är förkyld igen, antagligen smittad av min käre mor som hade influensan innan de kom hit. Om du har pepp eller tips på sånt jag kan sysselsätta mig med, typ podcasts att lyssna på eller filmer att se, så är det SÅ välkommet. Och tack igen för att ni läser och hänger med mig här. <3
 
#1 - - Linnea:

Har du sett nya Netflix-serien Love? = vad jag streckkollade igår när mensvärken kom och knackade på (oinbjuden som vanligt). 10 avsnitt runt 30 minutersstrecket allesammen, perfekt!

#2 - - malin:

jag gillar serien "agent carter" som finns på nettan! vet inte om du gillar superhjältar (det gör egentligen inte jag, förutom den här) men det är kombinerat med fina miljöer, en urstark huvudroll i form av peggy och stiliga kläder. den utspelar sig på 40-talet. krya på dig!

#3 - - Ellen:

Åh, kul att du också testade blomkålspizza! Håller med om att det inte är samma grej som med vanlig pizza, dock. Men gott ändå! Krya på dig <3

#4 - - Fanny:

Jag har fastnat för podcasten Värvet, där man får lära känna sina favoriter lite extra, superbra tycker jag!

#5 - - Milissa:

Krya på dig! Jag rekommenderar filmerna Pride och Obvious Child som jag tittade i helgen, båda är så så bra :) dessutom är serien Master of None väldigt bra om du inte redan har sett den, jag såg hela på bara några dagar!

#6 - - Felicia:

Igår kollade jag på "Iris", en dokumentär om 93-åriga modeikonen Iris Apfel som finns på Netflix just nu. Tipsar verkligen om den om du inte har sett den innan! Håller även med om Agent Carter! ✨

#7 - - Maja:

Fin helg det där ändå. Krya på dig! Jag har snöat in på Kristina från Duvemåla igen så tipsar om att lyssna på hela musikalen. Så fantastisk! :-)

#8 - - whiskeysour.blogg.se:

så fint med små vardagsglimtar, pizzan ser ju alldeles amazeballs ut med!

#9 - - Karin:

Vilket underbar helg, precis sådär som man vill att en helg ska se ut. Lugn men händelserik och i närheten av aina nära och kära. Så fint! Kram

#10 - - ISA:

tyckte väl det var dig (och mammi?) jag såg på espresso house i helgen! ;)

#11 - - Emelie:

Här har du en risotto expert!🙋

#12 - - Maria at inredningsvis:

Vilken mysig inspiration och pizzan såg DIVINE ut :)

Idag har jag super tips på inredningsbutiker på bloggen:)

Ha en fin ny vecka!

LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

#13 - - Matilda:

Hallå!
Jag letar just nu efter korta koftor, typ exakt precis en sån som du har på dig på bilden. Jag hade gett upp hoppet men nu känner jag mig förväntansfull, vart har du köpt den vackra? & har du tips på vart man kan få tag på liknande? Bästa plagget till midjekjolar ju.
KRAM!

Svar: hej matilda! från monki kommer den. kram!
Amanda Jonsson

Upp