nice cream-söndag & skolfunderingar.

nicecream
Hjärtan! Hur mår ni? Idag har jag städat bort min förkylning, eller influensan, här hemma. Jag mår bra nu, fast tröttheten har suttit kvar under helgen. Annars så har jag mest bara lyssnat på poddar och käkat nice cream idag. Frysta bananer alltså, som mixas med en skvätt växtmjölk tills det blir som mjukglass. Så gott.

 
Många av er är intresserade av att läsa mer om vad jag gör i skolan. Det är nu, halvvägs in på vårterminen, som det börjar kännas att jag pluggar 125%. Jag trivs med att ha mycket att göra och känner mig inte alls stressad, vilket jag är så glad över. Dock har jag en del att läsa ikapp nu efter förkylningen, men så får det vara.

 
january
Inom medie- och kommunikationsvetenskapen har jag just nu seminarium nästan hela tiden. I fredags analyserade vi en akademisk text och denna ska jag nu skriva ett referat om. Efter det har jag hemtenta och ja: det går fort framåt. 

 
Vad gäller den andra kursen jag läser, digital grafik och illustration, så har den rullat på i ett långsamt tempo fram tills nu ungefär. I veckan har vi ett stort seminarium som baseras på kurslitteraturen - den är dock så rolig att läsa! Det handlar om olika stilar, tidigare illustratörer som inspirerat de nu verksamma och en himla massa inspiration. Dessutom jobbar jag nu på en inlämningsuppgift där en ska göra en kreativ logga vilket är så roligt! Jag älskar att jag äntligen kan ta mig tiden att lära mig Illustrator. 

 
january
Egentligen har jag inte så jättemycket intressant att dela med mig av gällande MKV här på bloggis. Jag läser mest om mediehistoria, olika teorier och liknande. Vissa element är mer intressanta än andra. De alster jag illustrerar under den andra kursen däremot vore kanske roligare för er att se? Det lär ju bli ett par illustrationer under terminens gång, tänker jag.


Fastän jag lär mig mycket inom MKV så känner jag att jag förmodligen inte kommer läsa vidare inom det ämnet. Jag trivs dock väldigt bra på Södertörn och är sugen på att söka till Medieteknik i höst! Dels kan en läsa det som fristående kurs (A, B och C) men också som programmet IT, medier och design. Det är baserat på Medieteknik som rymmer allt ifrån grafisk design, webbdesign, webbutveckling osv, vilket känns som något som skulle passa mig perfekt. Därför undrar jag: har någon av er läst Medieteknik (antingen som fristående kurs/er eller i programmet)? Vad var er upplevelse av det? Berätta gärna!

 
january
Jag har så himla mycket jag vill plugga. Om Medieteknik är så bra som det låter skulle jag lätt vilja ta en kandidat inom det, men jag vill också utveckla mitt skrivande ännu mer, gå en grundläggande konstutbildning på folkis under ett år och ja: helst skulle jag väl plugga resten av livet. Nu är bara frågan vad som känns rätt i höst. Hör gärna av er med tankar!

Ha det fint! Och kram på er.

#1 - - Ebba:

Känner också att det finns så mycket olika saker jag vill plugga till hösten... Så svårt att veta vad man vill allra mest liksom?!

#2 - - Felicia:

omg, VAR HAR DU KÖPT "2016 DAILY JOURNAL" och hur ser den ut inuti i? Är det basically en kalender? Superfin färg!!

#3 - - Sofia:

gå en grundläggande konstutbildning på folkis PÅ FRAMNÄS* ;)
Hett tips. Mysig stad. Underbar lärare. Fantastisk skola :)

Upp