grattis på femårsdagen, bloggen.

HEJ ÄLSKLINGAR. vet ni? för några dagar sedan möttes jag av detta när jag loggade in:den 27 februari fyllde min blogg 5 år! wow! 
jag startade min blogg, som då hette ajonssons.blogg.se, på vårterminen under mitt första år på gymnasiet. jag var då sexton år och beskrev mig själv som en estetmusikare från luleå. tidigare hade jag bloggat på ewesgitarrkompis.blogg.se sedan jag var tolv! alltså har jag snart bloggat i tio år. det är ju helt knäppt. 

bilden ovan är dock inte min första header. här hade jag gått in i en period där jag började använda kjol, lade till filter på mina bilder så att de skulle se retro ut och ville ha svalor överallt. från början var bloggen en fotoblogg men allt eftersom har den gått över till att bli det den är idag.

 

såhär såg jag ut när jag gick tvåan på gymnasiet. klänningen var min absoluta favorit och jag använde den tills den gick sönder. saknar den massor! 
då såg min blogg ut såhär! jag beskrev mig som: "amanda. snart sjutton år. fotograferar porträtt, klär mig i klänningar, är kär i finaste pojken, läser harry potter, älskar våfflor och studerar andra året på kulturgymnasiet med inriktn. musik i min hemstad luleå." så pluttig! här är ett urval av mina fotografier, tagna under mitt andra gymnasieår. allt var väldigt drömmigt och fint.


såhär kunde ett inlägg se ut 2012. mina läsare kommenterade mycket på den tiden :-)) och jag älskade kragar och plisserat!!!ännu ett inlägg 2012. jag och mitt ex hade precis gjort slut.
2013 kunde ett inlägg se ut såhär.och såhär. detta var den finaste tröjan jag visste.
 


under mina bloggår har jag hunnit ha superlångt hår (2012).


för att sedan klippade det kortare (2013).kort och rött! (2014)


vitt! (2014)pastellrosa! (2014)och kort och fladdrigt (2015). snart växer det väl ut igen va?
 


jag har bloggat från mitt rum i huset i sunderbyn, med jordgloben på fönsterbrädan och böcker i travar.från veckan när jag packade ned allt i kartonger.när jag flyttade in i min nya lägenhet på skurholmen.

 
möbler
och när jag flyttade till stockholm, nu i januari.

 
jag har skrivit om otaliga fikor. åh jag vad saknar min bästis när jag ser denna bild.
 
 
fotat mängder av stilleben.

 
ätit många avokadomackor.
 
 
lärt mig sy.
 
 
burit massor av klänningar.

 
gått på temafester. här utklädd till fika på tema F när filip fyllde 18.
 
fotat tulpaner. och ännu mer tulpaner.
 
 
blivit vegetarian och lagat massor av soppor.

 
och omgett mig med ett virr varr av prylar och pinaler.
 
 
under åren har jag bloggat om att ta studenten från gymnasiet (och aldrig mer pluggat matte), få jobb, bli arbetslös, få jobb igen, vara sönderstressad, må bättre, må sämre, må bättre, plugga skrivande och börja plugga på högskola.
 
 
det är så fint att ha sitt liv bevarat på internet. utan det skulle jag aldrig minnas. vissa delar är tyvärr raderade men mycket finns kvar och det är jag glad över. sedan jag började blogga har jag hunnit vara ensam, få nya vänner, vara kär, sluta vara kär, bli kär igen, gå på säkert hundra spelningar och konserter, läst minst lika många böcker, tvivlat, känt mig stark, velat radera allt, tjänat pengar på min blogg, rest till mängder av platser och gjort mycket av det som jag drömde om (och aldrig trodde skulle inträffa: som att få gå på fest, hångla, flyttat till en ny stad, få vänner) när jag var tretton-fjorton.


kjol
tack vare min blogg och alla som läst under åren tror jag att jag har blivit en modigare person. mer bekväm i mig själv. jag har blivit bekräftad och sedd. ni har trott på mig, peppat och hjälpt till, speciellt i de stunder då jag själv tvivlat och velat stänga ned allt. jag har fått lära känna flera nya personer, dels sådana som bara är internetvänner än så länge men också sådana som jag umgås med ofta. att blogga har skänkt mig så mycket glädje - ända sedan starten - och trots att det talas om att bloggarna håller på att dö ut så tänker jag fortsätta skriva här. ska vi säga fem år till?
 
puss och kram. ni är bäst.
 
listor | |
#1 - - hanna, förbanna:

så fint! Grattis Amanda och bloggen <3

#2 - - madeleine dufva:

åh men gu vilket fint mysigt roligt sentimentalt inlägg!!! och har väl sagt det så många gånger men du är så fin. förstår inte hur man inte skulle kunna tycka om dig o din blogg 🌻🌻

#3 - - Karoline:

Hurra och GRATTIS till dig och din fina blogg! <3

#4 - - Ellen:

Vilket fint inlägg! Så himla roligt att jag som läsare minns en del av de tillbakablickar du tog med! :)

#5 - - lina :

åh vilket fint inlägg! grattis och en massa kärlek till både dig och bloggen <3

#6 - - Karin :

vad mycket som har hänt egentligen och händer, och mycket tack vara att man bloggar eller bara är aktiv runt sociala medier. det finns så mycket som inspirerar en och så mycket en vill inspirera andra till. det är rätt häftigt ändå, det här med bloggar och hur vi som bloggare kan påverka varandra och omvärlden. ha en fin kväll kära du, kramkram

#7 - - matilda:

åh så fint att se hur din blogg har utvecklats! Och måste säga det än en gång, ditt sätt att skriva är verkligen otroligt fint! Så enkelt och stilrent men samtidigt lite klurigt!

#8 - - Maja:

Kul med återblick! Jag har visst också bloggat i tio år snart (med lite uppehåll ibland) i år också. Började på nogg.se, mest text då för min del om jag minns rätt.

#9 - - Sandra Snellman:

Älskar sånhärna slags inlägg med tillbakablickar! Tror jag följt dig sen 2012 kanske, för jag minns att jag fastnade för bilden där du sitter i skogen med teservisen, tycker fortfarande den är himla fin. Och gud vad tiden går fort!
Förresten så har jag samma blå klänning med prickar, förde den faktiskt till mitt loppisbord idag, den är så fin men har aldrig riktigt suttit så bra på mig. Om du vill så kan du få den!

Svar: Åh vad fint att höra! <3 vilken storlek är klänningen? SÅ INTRESSERAD. KRAM!
Amanda Jonsson

#10 - - Tora (torahansson.blogg.se):

Åh vad fint. Grattis till din blogg haha!

#11 - - Vicky:

fina amanda! så himla grattis och är så glad att jag lärt känna dig såhär på sista tiden. och fint med tillbakablick för oss som inte hängt här sådär dunderlänge. puss

#12 - - Ebba:

Åh blev helt nostalgisk! Har följt din blogg så länge och bloggade själv en stor del av min uppväxt. Blev väldigt inspirerad av dig och det är så fint att hänga med i någons bloggande och skrivande såhär länge. Kände mig ganska ensam i mina intressen på högstadiet och det var skönt att veta att det iallafall fanns vissa som var lika på internet. Hoppas du kommer fortsätta länge för du är verkligen duktig och inspirerande!! KRAM

#13 - - nora:

åh vad fint! grattis!<3<3
men du, vill flytta till stockholm i höst och plugga och kollar igenom blocket efter lägenheter att hyra, och tycker det är så fruktansvärt dyrt med månadshyrorna?! vad betalar ni? vill ju gärna bo i någon närförort typ årsta eller så, vore fint, men vill inte betala 13000kr i månaden för en etta utanför stan, helt orimligt. :(

#14 - - Sandra - att leva med asperger, borderline och ätstörning:

Jaa sluta aldrig blogga!

#15 - - Hanna:

Oj, grattis till både bloggen och dig, så himla underbara. Jag har följt med din blogg sedan 2012 och det är roligt att se hur du har utvecklat som person! Du inspirerar och verkar som en otroligt go person <3 Många kramar!

#16 - - Beatrice:

Så kul ändå med detta!? Får för mig att jag följt dig sen 2011, men när jag tittar här känns det mer som 2012? Lite oklart med andra ord! Kul ändå att ha fått vara med all denna tiden!! Minns att jag tyckte din blogg var så stor, så stor när du hade kanske 400 följare, och så har den växt så mycket, himla himla kul! Ser fram emot de där fem åren vi har framför oss!

#17 - - Daniella 🌙:

du inspirerar mej till att ta tag i bloggen ordentligt <3

Upp