fem skivor jag gillar.

nä, hörni. nu är det på tiden att vi fyller bloggvärlden med lite mer musik va? älskar musik. att spela själv att lyssna på det att leva i det. därför känns det som en skymf nästan, att bara nämna låtar och spelningar i förbifarten. nu: fem skivor jag verkligen gillar.


skivor
allting suger av little jinder (2016). släppt i början av detta år och redan lyssnad på säkert hundra varv. i hörlurarna på tvärbanan till skolan och på tunnelbanan hem sent om kvällarna, i kökshögtalaren om fredagkvällar och i vinylspelaren på söndagkvällar. little jinder skriver om sånt som är fult men får det att låta fint. älskar det. bästa låt: super 8.
 
 
skivor
anarkist av mattias alkberg (2011). en av mina absoluta favoritalbum. varenda låt är bra. detta album är kärlek för mig och på samma sätt ångest. det finns en låt för varje känsla och matti är en av mina favoritpoeter så väl som musiker. bästa låt: lys upp mig som en stjärna.
 
 
skivor
säkert! (2007). ännu en av de bästa. säkert!s första skiva är oktoberluft och folköl och att vara sexton sjutton arton nitton för mig. ingen skriver som henne och ingen sjunger så skört och inga melodier är så knivskarpa, ni vet, sådär så att det liksom skär genom bröstkorgen? bästa låt: det kommer bara leda till nåt ont.
 
 
 
skivor
släkt med lotta svärd av vasas flora och fauna (2015). jag vet - jag har tjatat om denna sedan förra hösten men jag kan bara inte låta bli. låtarna är roliga och sorgliga på samma gång. formuleringarna är perfekta. gitarrslingorna och pianostyckena och rösterna på finlandssvenska. älskar den!!! bästa låt: stängningsdax.
 
 
skivor
 
vissa nätter av jonas lundqvist (2016). en ny favorit, faktiskt. filip har lyssnat på jonas ett tag utan att det fastnat för mig. "vem är det där?" har jag sagt säkert trettio gånger. nu vet jag och trots att jag precis börjat lyssna på denna nya skiva har den fastnat för mig. jag påminns om tonåren av jonas ljusa röst och den passar perfekt att lyssna på om kvällarna på i lokaltrafiken när en är trött och behöver lite trallig pop i sitt liv. bästa låt: pengar på fickan.
 
detta är bara fem av alla bra skivor som finns här i världen men jag är snart tillbaka med några nya favoriter. kan inte ni dela med er av fem favoriter till mig?
 
#1 - - Clara Kron:

Vilket fint inlägg! Ska absolut knåpa ihop mina favoriter i veckan!

Svar: gör det!
Amanda Jonsson

#2 - - whiskeysour.blogg.se:

Stay Gold- First aid kit, Försent för edelweiss- Håkan Hellström, Haim- days are gone, Lana del rey- Ultraviolence, Lorentz- Kärlekslåtar.

Svar: tack <3
Amanda Jonsson

#3 - - H:

Älskar skivor där alla låtar är bra :)
5 av mina såna favoriter: Falconer - Northwind (eller i princip alla deras skivor hehe), Dia Psalma - Gryningstid, Rammstein - Mutter, Iron Maiden - Brave New World (lustigt nog typ det enda jag hört av dem), Sahara Hotnight - C'mon let's pretend & The Cranberries - No need to argue. De flesta av dessa är väldigt gamla favoriter. Nu när jag mest använder Spotify blir det mer enstaka favoriter från olika album.

Svar: tack för tipsen helga <3
Amanda Jonsson

#4 - - alexandra:

born to die - lana del rey, kärlekslåtar - lorentz, with the world - duvchi, souled out - jhene aiko, ooooch kanske wounded rhymes - lykke li. svårt! Lyssnar också mest på enskilda låtar i och med spotify.

Svar: tack för tipsen <3
Amanda Jonsson

#5 - - Johanna:

Åh, vilket roligt inlägg! Saknar musik-inlägg i bloggvärlden, så gärna mer av det! Kanske knopar ihop ett själv också..

Svar: åh men kul att du tycker det - och ja, gör det!
Amanda Jonsson

#6 - - Karin :

åh vad jag älskar det albumet av säkert. anika är en så fantastisk människa!

Svar: eller hur!!! helt fantastisk på så många sätt. <3
Amanda Jonsson

#7 - - Daniella 🌙:

Vad lyssnar du på dom i? Liksom cd-spelare är väl ingen som har med sej längre i och med Spotify? Vad nostalgisk jag blev nu <33333

Svar: De är vinylskivor, så på vinylspelaren!! ☺️
Amanda Jonsson

#8 - - Sandra - att leva med asperger, borderline och ätstörning:

Kärlek är för dom - Thåström, Som en oskuld - Lilla Lovis, Du borde tycka om mig - Bo Kaspers Orkester, Jag tyckte jag var glad - Lasse Lindh och Det stora kalaset - Olle Ljungström!

Svar: tack <3
Amanda Jonsson

#9 - - Ingrid:

Teen Dream - Beach House, Tous les garçons et les filles - Françoise Hardy, Youth Novels - Lykke Li, Night Falls Over Kortedala - Jens Lekman och The Queen is Dead - The Smiths.

Svar: tack <3 <3 <3
Amanda Jonsson

#10 - - lovisa:

vad kul! jag har skrivit upp "mina vinylskivor" i min bloggidéslista så lär nog bli något sånt här. ett musikinlägg i veckan vare va? PUSS! <3

Svar: do it! <3
Amanda Jonsson

#11 - - Sandra Snellman:

Jaa! Mer musiktips, din musiksmak är tydligen ganska så lik min. Här kommer några av mina favoriter just nu:
Silja Sol - Stemning,
Chairlift - Bruises,
Iisa - Kukaan ei koskaan oo kenenkään oma,
Fastpoholmen - Över,
Hästpojken - Gitarrer, bas, trummor och hat

Svar: åh, ska lyssna. tack sandra! <3
Amanda Jonsson

#12 - - Daniella 🌙:

svar: jaaa, men du skrev ju "i hörlurarna på tvärbanan till skolan och på tunnelbanan hem sent om kvällarna", hur använder du skivorna då? eller har du en gammal cdspelare? eller övertänker jag bara det nu haha? <3

Svar: Har ju Spotify också om jag inte e hemma hahah!!! 🙈
Amanda Jonsson

#13 - - Rebecka:

UNDERBART inlägg! Fler borde tipsa om hela skivor på det här sättet.

Svar: tack så mycket!!!
Amanda Jonsson

Upp