amanda lär sig illustrator, del ett.


hej på er finisar! som ni vet läser jag en kurs som heter digital grafik och illustration just nu. jag har precis skickat in en inlämningsuppgift där en skulle skapa en logga till en påhittad organisation för läxhjälp. en fick välja bland några olika kategorier men jag valde läxhjälp-företag bara på grund av att jag ville att mitt skulle heta pluggpeppen. :)) finns det en sypepp så får det väl finnas en pluggpepp också. hur ska en annars orka tentor och sånt?? hur som! nu tänkte jag att vi ska titta på min slutgiltiga logga, men först på hur processen såg ut.
jag har arbetat extremt lite i illustrator och därför är det väldigt tacksamt att äntligen få lära sig grunderna - på skoltid, dessutom. mina första försök till loggor såg ut såhär. jag skrev texten för hand och scannade sedan in det i illustrator. byggde ihop en liten penna också, men kände inte att det blev en logga direkt. mer en headertext eller liknande.jag testade lite olika former med samma text + symboler. njaa. inte riktigt bra.sedan kom jag på att jag ville ha en cirkulär form i bakgrunden. cirklar är alltid bra. jag testade mig fram och tillbaka med färger, med kantlinjer och utan, och lät sedan idén ligga och gro i några dagar.

och såhär blev min slutgiltiga logga! jag slopade min handskrivna text till ett förprogrammerat typsnitt och gjorde om det helt idag. och jag blev verkligen nöjd! jag tycker att det blev väldigt grafiskt enkelt men samtidigt snyggt och lite härligt. färgerna är mina favoriter, som ni ju vet. 
 
så nu är den inlämningen inskickad och jag vill nu öva vidare på att göra loggor - och lära mig mer i illustrator! det är ju så roligt! vad tycker ni? var detta kul att se? kram och glad söndagkväll. <3
 
#1 - - Linnea:

Åh, älskar att du visade processen, superkul att se! (Och resultatet blev jättefint, superb färgkombination och tycker om att den är "mjuk" (fantastiskt beskrivet)) Har funderat på att lära mig använda illustrator ett rätt bra tag nu, men har inte gjort det ännu- måste ta tag i det!

#2 - - lovisa:

åh vilka fina färgval!!

#3 - - Silje(enlitenkoppte):

Åh, det ble virkelig superbra!! Elsker å se prosessen bak, gjerne post flere sånne innlegg :D Sitter også og sliter med Illustrator for tiden(men uten hjelp, haha), for å lage portfolio. Stå på <3

#4 - - Sandra Snellman:

Vad fin den blev! Den slutliga påminner mycket om sypeppens logo, liknande färger och former och själva namnet såklart. Fint att också se att din egna stil lyser igenom i den, du är så duktig <3 Och sååå kul att få se processen, mer sånt! Blev inspirerad till att göra liknande inlägg med mina skolarbeten. :)

#5 - - Sofia:

Wow superfint!! <3 Bästa färgkombon också. Så kul att få följa hela processen!

#6 - - Linnea:

Ja det var superkul att se hur arbetsprocessen såg ut, klart vi vill se mer!! Xx

#7 - - Emelie:

Kul att få se! Riktigt bra blev det också i slutändan tycker jag :) och älskar pastelliga färger jag med ^^
Kram<3

#8 - - Vicky:

grym process verkligen. duktig du är redan!!

#9 - - Annie - lättlagat vegokäk:

Det blev ju verkligen superfint! Ser så proffsigt ut, men samtidigt "mjukt"

#10 - - Nastasja:

Åh! Minns första gången jag öppnade upp det himla programmet och ba öööö. Du verkar har fallenhet för det, gillar loggorna som tusan :D vill jättegärna se mer av dina skolgrejer som är uppvisningsbara som de här!

#11 - - Matilda:

Oj så fin! Den känns verkligen genomtänkt och avancerad! Så roligt att få ta del av vad du skapar och sysslar med om dagarna.

#12 - - joré:

det blev ju skitsnyggt?? tycker också det är superkul att läsa om sånthär. :)

#13 - - Ellen:

Superfint ju! Du är duktig! Gillar det pastelliga intrycket. Får känslan av att det skulle vara harmoniskt att få hjälp på Pluggpeppen. Mycket fluffigare än framtoningen hos andra läxhjälpsföretag.

#14 - - Maja:

Jättekul att se! Jag har också på planeringslistan att börja lära mig illustrator så smått, får se när det blir av bara. Har lite för mycket på den där planeringslistan..haha.

#15 - - Karin :

Var läser du? Himla rolig uppgift, och fint resultat!

#16 - - Josefine:

Så fina! Och så skoj att få se de olika varianterna du gjorde och inte bara den slutgiltiga.

#17 - - Josefine:

Så fina! Och så skoj att få se de olika varianterna du gjorde och inte bara den slutgiltiga.

Upp