bästishalsband 2.0.


detta inlägg är i samarbete med jane kønig. jag använder aldrig smycken. eller, tills nu, i alla fall. smyckesföretaget jane kønig hörde av sig till mig och frågade om jag ville välja ut ett par smycken. ja, såklart. det fick bli två halsband ur deras love tags-serie: ett E och ett A, där den första bokstaven står för evelina, och den andra för mitt namn. 


evelina är min absolut bästa person och vi har känt varandra sedan hon föddes. i år blir det tjugoett år. nu bor vi inte fem minuter ifrån varandra längre och därför känns det så fint att få bära hennes initial om halsen och på så sätt alltid ha henne med mig, fastän hon bor i london och jag i stockholm. bästishalsband 2.0. <3
 
detta inlägg är alltså ett sponsrat inlägg i samarbete med jane kønig, och jag hoppas att ni gillade det! puss och kram.
 

hemma och hemma.

mars mars
jag är hemma igen efter en veckas vistelse hemma i luleå. så himla luddigt vad som egentligen är hemma nu för tiden, men åh vad bra jag har haft det. jag har knappt vidrört datorn sedan tentainlämningen i fredags och har bara umgåtts med personer jag tycker om, ätit gott, åkt längdskidor, spelat piano och slappnat av. om en bortser från att jag sovit två timmar inatt är jag fylld med mer energi än på väldigt länge och filar på både blogginlägg och videos. min älskade filip fyller tjugo år idag och nu väntar jag bara på att han ska komma hem från piteå så att jag får överrösa honom med pussar, paket och ballonger. hörs snart igen.
 

frågor får svar: om lägenhetshyror, min kamera och muminbrickor.

möbler
"vill flytta till stockholm i höst och plugga och kollar igenom blocket efter lägenheter att hyra, och tycker det är så fruktansvärt dyrt med månadshyrorna?! vad betalar ni? vill ju gärna bo i någon närförort typ årsta eller så, vore fint, men vill inte betala 13000kr i månaden för en etta utanför stan, helt orimligt. :("
hej!! kul med flytt men trist med hyrorna. det är ju så jäkla dyrt här. vi betalar 8500kr för vår lägenhet (43 kvadrat) och då ingår bredband, el och alla sådana kostnader. den är dubbelt så dyr som min förra lägenhet i luleå vilket svider men det funkar när vi är två. en vän till mig betalar samma hyra för sin tvåa i älvsjö, så priserna ligger ofta kring det. har du tur kan du säkert hitta något billigare men då tror jag att du får söka dig längre utanför stan. det är ju dock så bra förbindelser och tar inte särskilt länge in till stan om du bor längst ut på en tunnelbanelinje t ex. annars råder jag dig att söka boende ihop med någon, leta efter rum att hyra eller liknande. lycka till!
 
 
january
"Har hittat till dina tidigare frågor & svar & inlägget om ert andrahandskontrakt och fått svar på en del. Men hur känner ni för staden? Även om ni inte planerat så långt in i framtiden- letar ni efter något mer eget? Hur lång tid sträcker sig kontraktet etc? Trivs ni? ps. Grattis till lgh, man hör ju skräckexempel om hur svårt det kan va." 
vi älskar att bo här!! tycker om att bo i söderort, att ha nära till stan men ändå ha viss distans till det. är ju uppvuxen utanför en stad så det är väl det som sitter i. älskar att det alltid finns något att göra, att staden inte tar slut efter en tiominuterspromenad och att våren kommer tidigare. vi letar inte aktivt efter något eget. någon dag vill jag äga en lägenhet (eller ett hus) men jag vet inte om jag vill bo här forever. gissar att norrbotten kommer kalla efter mig senare i livet.
 
jag tycker att det funkar bra att bo i andra hand. det är ju dyrt men samtidigt vet jag att jag skulle få köa i så enormt många år för att få tag på ett förstahandskontrakt. vi får bo i lägenheten till sista december och därefter är vi sugen på att hyra något större och bo med vänner! jag är helt säker på att jag kommer bo här i flera år eftersom att jag vill plugga här men jag känner mig väldigt lugn med min bostadssituation just nu. tack förresten!
 
 
sista februarijanuaryjanuari
"omg, VAR HAR DU KÖPT "2016 DAILY JOURNAL" och hur ser den ut inuti i? Är det basically en kalender? Superfin färg!!"
det är en kalender, ja! jag beställde min från mokkasin.
 
 
mars
"Vilka noveller var det som ingick i pressutskicket från Novellix?"
omsorgen av susanna alakoski.
var du lycklig farmor? av malo von sivers.
american hotel av sara stridsberg.
älven av annakarin palm.
 
 
monday
"Håller på att försöka mig på detta just nu själv men det har tyvärr inte hänt speciellt mycket alls under två veckor (kanske har med solbristen så här års att göra.) Undrar om du tog en kvist ända ned från roten eller tog du högre upp? Vet du om det spelar någon roll?"
har provat både och vilket har funkat! har du plantorna stående i fönstret? de brukar få rötter väldigt snabbt, bara efter några dagar! lycka till.
 
 
"vad är det för kamera du har? och Vad fotograferade du med för kamera och objektiv till dessa bilder? superfina!"
en nikon D750! fotar alltid med ett 50mm f/1.4-objektiv. 
 
 
"åh vad är det för akter du vill se på umeå open?? jag ser fram emot tre veckors ledighet i april, då ska jag förhoppningsvis dra en liten turné runt Bristol-Bath-Cambridge-Göteborg-Umeå och träffa folk lillhjärtat lääängtar efter!"
åhh men fint. av de akter som de släppt än så länge är jag sugen på iiris viljanen(!!!), dolce, maja francis och vaken. kommer dock inte ha råd att åka dit. :((( så ledsamt.
 
 
novembernovember
"Var kan en hitta en sådär finfin muminbricka?? Helt makalöst söt!"
jag vet inte vilken av muminbrickorna du syftade på men de finns på lite blandade inredningsbutiker som säljer mumingrejer, både fysiska sådana och online. tror att mamma köpte mina två på designonline. puss!
 
 
Thursday
"Amanda! Broderar du på vanlig broderiväv? Vars hittar du den?"
jajamen! både vanlig broderiväv och andra tyger. det beror på vad jag hittar. köper allt second hand. har samlat på mig ett lager med femkronorsstuvar från myrorna och röda korset. 
 
 
"Hvor kjøper du broderisakene? 
Puss puss fra norsk ny leser <3"
second hand! garn köper jag nytt ibland men mycket finns billigt på secondhandbutiker. både ramar, tyger och garn. nålarna är nya, dock! puss.
 
 
"Alltså. Jag har försökt och försökt hitta vida(re) byxor än jeans pga att min mage blir som en ballong när jag har mens, vilket medför att jag inte kan ha tajta jeans under mensen. Har du några tips på vart man hittar fina sådana vida byxor?"
jag är verkligen ingen byxexpert men de vida byxorna jag har kommer från bikbok! tricket är att hitta sådana med resår i midjan, då passar de oavsett hur magen vill se ut dagen till ära. titta på bikbok eller liknande kedjor, vetja! pusssss.
 
 
Dublin
"vilken underbar kappa! var är den från? kram" 
från monki - som typ alla andra kappor jag äger.
 
Upp