om körsbär, bokläsning och katastroftankar.

Mera Mallis nurå. Under torsdagen (om jag minns rätt, dagarna liksom flöt ihop) hyrde vi en bil och styrde mot Soller längs de slingriga bergvägarna. Det skulle bli en svinmysigt biltur men jag, som aldrig oroat mig för sådant i mina yngre dagar drabbades plötsligt av helt sjuka katastroftankar, fick panik och grät hela bilresan. Det var alltså min pappa som körde; han kör bil varje dag, men det ville inte katastroftänkarhjärnan lita på. Kunde bara tänka: hur ser det ut vid nästa sväng kommer vi möta en bil kommer vi krocka kommer stängslet ta slut kommer vi åka rakt ned i havet???? Fy alltså. Då fick en lära sig något nytt om sig själv tydligen. :)))))) 


Vi stannade i Valdemossa på vägen i alla fall. Andades lite och åt glass. 


Fint!


Hav bara hav bortanför husen. 


Och krukväxter vid husväggarna. Vill ha alla dessa. 


Till slut kom vi fram till Soller. Då var det matdags. Jag åt några små tapasrätter. Oliver, bröd med aioli, grillade minipaprikor etc. Så gott!!


Sen tog vi en gammal liten spårvagn ned till Puerto de Soller. Dvs hamnen och stranden. 


Vi badade, åt glass (igen!!!) och jag och Filip uppfann en ny lek som heter Simgris. Pappa tyckte att jag skulle skriva ned instruktionerna till den på bloggen så varsågod:

Var två personer eller fler. Ha en boll. Liten eller stor spelar ingen roll. Reglerna är exakt som de för humpa gris fast ordet är simgris istället (alltså kasta en boll mellan varandra och om en inte fångar bollen så får en en bokstav och när en fått hela ordet har en förlorat). Och så får en inte stå still utan en måste simma eller vattentrampa hela tiden och får inte röra botten när en kastar. Varsågod för badlek!!! Väx aldrig upp!


Tillbaka uppe i Soller köpte vi färdkost inför hemresan. Körsbär. 


Och nektariner!! Sedan tog vi motorvägen raka spåret hem. Pappa och mamma ville bespara mig från ännu ett trauma :))))


På kvällen låg vi bara och läste. Först på hotellrummet. 


Och sedan på stranden tills solen gick ned. Det var så himla skönt, bara att ligga på varsin solstol med varsin bok och LÄSA. Mmm kan typ inte komma på en bättre aktivitet. <3


Vid tiotiden var det middagsdags och då åt vi tapas och drack vin, Fille och jag. Slut på dag!

#1 - - Jassi:

Haha (eller förlåt att jag "skrattar") men din panik-historia påminner om när jag fick en panikattack under en busstur. Jag, som åkt buss nästan varje dag sedan jag började skolan. Plötsligt kändes varenda sväng livsfarlig och varje människa i bussen kändes som en människa för mycket så jag fick för mig att bussen var överfull? Grät inte (trots att jag ville) men hjärtat slog så fort att jag trodde jag skulle svimma.

Hjärnan är bra konstig ibland. Men nu har jag inte fått något mer panikslag på bussar så hoppas du inte behöver uppleva det igen!

Svar: Haha åh <3 det är ju så löjligt såhär i efterhand även fast det känns som att en ska dö när det händer. Tack för din berättelse <3
Amanda Jonsson

#2 - - Sandra:

Hur redigerar du dessa bilderna? De ser lite sådär bruna och mysiga ut :)))

#3 - - Daniella 🌙:

Alltså åh, frukten utomlands!!! <3

#4 - - Vicky:

så sjukt konstigt vad hjärnan får för sig?! för tre år sedan backpackade jag själv och tog små miniplan kors och tvärs över bermudatriangeln utan problem men nu en månad sedan fick jag en panikattack under turbulensen när jag flög till new york. suck. ledsen att du fick gå igenom det, man blir ju helt matt liksom. men såg ut som en fin belöning när ni kom fram! <3

Svar: Åh men verkligen. Så dumt men jaaa en får väl skylla på åldern eller ngt <3
Amanda Jonsson

#5 - - Sofia:

Verkar ha varit en härlig resa!
Jag vill också säga TACK (<3) för att du tipsade om jeansen från Monki! Jag kikade in där idag och såg dem ligga framme, men fasade lite för att testa dem efter som jag antingen inte brukar få på mej jeans i den stilen överhuvudtaget, alternativt sitter de katastrofalt. Testade trots allt och tur var väl det för de passade perfekt!

#6 - - Emilia Esser:

Guuud va härliga bilder!

Upp