om prestationsångest och att trotsa den.

juni
Jag har älskat att rita och måla ända sedan jag var liten. Det finns filmer från när jag och min syster sitter vid varsitt staffli och målar med stora penseldrag, och när jag var fem ville jag bli konstnär, precis som morfar hade varit. Jag ritade mycket hela grundskolan, fram till åttan då jag drabbades av helt enorm prestationsångest som suttit i sedan dess.

Jag rörde knappt en penna på flera år och när jag väl gjorde det kändes allt bara värdelöst. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt: "hade jag bara fortsatt, då hade jag varit mycket bättre än såhär" och sedan lagt ned det. Nu har jag gått runt med den här prestationsångesten, och låtit den stoppa mig från något jag tycker är så himla roligt, i hela sju år. Det är ju helt knäppt och nu orkar jag inte ägna mig åt det mer.


juni
Så igår kväll tog jag fram de gamla akvarellfärgerna och började måla lite. Försökte förtränga tankarna om att jag inte kan teknikerna för akvarellmåleri, att jag aldrig lärt mig det, att det inte skulle bli bra, och bara målade. För att det är så roligt. Och det är ju tydligen så himla svårt att intala sig det, speciellt när jag är en sådan person som vill kunna precis allting och vara bra på det direkt; ju mer en övar, desto bättre blir en. Så är det ju med allt. Nu är det dags att börja förstå det.
 
 
juni
Det blev en person med rött hår. Pyttesmått och detaljerat. Kanske motsatsen till hur en akvarellmålning egentligen ska se ut, men det är mitt sätt. Nu vill jag fortsätta måla, och rita. Nästa utmaning blir att våga göra det större. 
 

Såhär blev den inscannad. Kanske lite lik Alicia när jag tänker efter? Hon inspirerar mig hur som helst hela tiden, så om ni missat henne och hennes blogg så måste ni klicka er in genast. <3

frukosttraditioner & promenader i ett semesterstockholm.

juni
Förra veckan åt jag och Ellen frukost på Pom och Flora. Det har blivit tradition av det och jag vet knappt något bättre att börja en dag med.


juni
Vi åt varsin avokadomacka, drack smoothie och kaffe, och pratade ett bra tag innan vi promenerade uppför Götgatan, genom Gamla stan och slutligen till Biblioteksgatan där vi tittade på kläder och det var så varmt ute och kändes mer som att vara på semester någonstans än att bara promenera runt i Stockholm en torsdag.


juni
Framåt eftermiddagen blev vi hungriga igen så då åker vi tillbaks till Söder, igen. Gick på vår andra favorit, Hälsocaféet, och beställde in varsin svingod vegansk sallad.


juni
En fick välja ingredienser och jag tog något slags sojaprotein, rödbetor, sötpotatisröra, oliver och annat gott.


juni
Så bra dag. Här kan en läsa Ellens version av dagen. Följ hennes blogg vetja!!! <3
 

pappersblommor.

juni
Jag blev SÅ inspirerad när Beata laddade upp växter hon gjort i papper på sin blogg. Blev helt besatt av tanken på pappersrosor, pappersmurgröna och bara allt. i papper. Så förra veckan gick jag till Panduro och köpte en massa färgade papper för att göra egna. Min tanke var att göra en blomkrans sådär lagom till midsommar men pga tidsbrist hann jag inte längre än såhär. Nåväl, det får ändå bli mitt första bidrag någonsin till Monthly makers. Kul ju!!
 
 
juni
Förra veckan köpte jag äntligen en skärmatta + en papperskniv. Och nu gör jag knappt annat. Investerade också i en limpistol och har förutom blommor suttit och gjort ett litet pappershus som är det första i en hel stad som ska bli tillverkad någon gång. Men det får ni se senare.
 
 
juni
Förutom rosorna blev det två enklare blommor också.


juni
Helt vansinnigt gulliga är dom.
 
 
juni
Om en vill lära sig att tillverka egna pappersväxter rekommenderar jag Fideli Sundqvists bok Paper Garden varmt. Sjukt välgjord och inspirerande. Beata har också gjort en guide på hur hon tillverkat sina blommor. Fint det. <3
 
Återkommer när jag tillverkat fler blommor så får vi se vad det blir av det hela. 
 
Upp