min tisdag. vår treårsdag.

january
jag går upp vid sju om vardagarna nu för tiden. ibland vid åtta-nio, men oftast vid sju och jag är så nöjd över att jag orkar ta mig upp. min rutin är att gå in i köket direkt jag går upp, hälla i frysta bär och banan i mixern och sedan äta smoothie ur skål till frukost. jag är aldrig särskilt hungrig om morgonen och tycker att det är betydligt lättare att äta något kallt med sked än en mastig havregrynsgröt eller torr smörgås. så då äter jag min smoothie, helst vid köksbordet (som ju står i vårat vardagsrum), samtidigt som det ljusnar ute. med datorn framför mig, för plugg eller allra helst youtube-tittande. så även i tisdags.


january
jag var fortfarande lite förkyld och låg på soffan under förmiddagen för att läsa kurslitteratur. varvade de tyngre superakademiska böckerna med denna härliga.


january
efter lunch fick jag nog - grannarna bredvid renoverar sin lägenhet och en blir lätt tokig av allt borrande och hamrande - och åkte över till skanstull för att dricka kaffe och plugga på lilla caféet på söder. 


january
jag slog mig ned i en fåtölj på övervåningen med kaffe ur rosa kopp och nyköpt skrivblock. dock var det inte så lugnt som det brukar där. personalen tyckte nämligen att det passade sig fint med svinhög reggae-musik dagen till ära. nåväl, fick en del plugg gjort i alla fall.


january
klockan sjutton noll noll mötte jag upp filip på götgatan: vi skulle ju fira vår treårsdag. först drack vi en öl som blev två på carmen.


januaryoch sedan gick vi till la neta. efter att jag pratat så entusiastiskt om stället sedan jag var där med nastasja, chrissy och vicky tyckte filip bestämt att han också skulle få smaka på deras quesadillas. 


januaryjanuary
vi beställde in några vegetariska varianter var och delade även på majschips och svingod guacamole. han älskade det.


january
sedan gick vi ut för att ta en öl till på en bar jag glömt namnet på.


january
han är så himla fin.


january
och jag var så glad över att få fira tre år ihop!! det är så stort.


january
kvällen avslutades med bubbel på musslan där vi lyssnade på ett mysigt litet band som spelade, pratade om allt vi hunnit göra under tre år och planerade ett musikprojekt som skall bli av. vänta bara. snart kommer det största ni hört. *hybris*
 
mmm. så mysig kväll. <3

little jinder och smoothie bowl och systerbesök.

 
januaryjanuaryjanuary
smoothie i en skål. gjord på frysta hallon, en avokado och en fryst banan. plus lite mandelmjölk. så gott.
 
min syster ringde och berättade att hon kommer hit nästa helg. så sjukt glad över det!!! längtar efter henne. och så ska jag lyssna på little jinder ikväll, på debaser medis. hon är en av mina absolut bästa artister och jag är så exalterad över att få dansa till random folk, hålla tummarna för att markus krunegård gästar spelningen under ligger med en ful och sjunga med, högt och falskt, till super 8. jag måste bara kliva upp först. detta knytte är bakis. och trött. men glad. ja.
 
 

min lördag: från femtopia till the sims.

januari
i lördags klev jag upp klockan åtta. VA. har det någonsin hänt på en helg? jag värmde upp min frusna själ i badet och käkade sedan frukke. en banansmoothiebowl blev det. som vanligt. med fryst banan, mandelmjölk, jordnötssmör, kokosflingor och lite annat smått och gott.


januari
sedan åkte jag in till hornstull för att möta upp de jag hängt med kvällen innan, på femtopia. det är ett feministiskt café med helt veganskt utbud. jättefint och roligt inrett, dessutom.


januari
en kunde äta veganska våfflor, grillade mackor, smoothies och annat gott.


januari
och jag vill sno med mig detta smeg-kylskåp hem.


januari
male tears. 


januari
köpte cappuccino och en liten kaka.


januarijanuari
och slog mig ned bredvid dessa!!!! <3


januari
älskar verkligen att hänga med andra bloggers. dels för att vi läst varandras bloggar och på så sätt slipper det stela "lära känna varandra"-snacket och dels för att en verkligen kan dra upp kameran och fota sitt fika och bordet i fågelperspektiv och varandra utan att någon säger: "aaamen måste du fota hela tiden". bääääst. 


januari
chrissy hade även med sig sin gulliga polaroidkamera.


januari
så vi slog oss ned i soffan och bad en i personalen att fota oss. <3 


januari
vi hängde på femtopia i flera timmar och fastän vi sågs så länge kvällen innan tog det aldrig slut på samtalsämnen. de är så kloka allihopa och jag är så glad att ha lärt känna dom. hoppas vi kan ses alla fyra igen. <3 och tack för det dygnet, chrissy, nastasja och vickypå kvällen käkade jag och filip tzay och tänkte gå ut för att dricka öl men när vi stannade i liljeholmen för att byta till tunnelbanan hamnade vi på hemmakväll och köpte godis istället. så vi spelade the sims på varsin dator, tittade på film och somnade tidigt. sedan blev jag förkyld. men men. 
 
det var min lördag det. tjarrååå.
 
Upp