superlätta linssoppan med sötpotatis.

stockholm sunday
eftersom att vi inte har någon microvågsugn längre får jag lov att tänka till litegrann när jag lagar lunch hemma. det ska gå fort och vara gott och gärna rätt mättande också. det är ju en fördel liksom. en bra grej är då linssoppa! det fina är att en kan blanda i lite vad en vill, krydda på ordentligt och låta det koka i ungefär tjugo minuter. sedan är det klart. 
 
 
stockholm sunday
till denna soppa (som räckte till två portioner ungefär) använde jag mig av:

● en halv gul lök.
● en vitlöksklyfta.
● 1dl röda linser.
● 3 morötter.
● 1 sötpotatis.
● salt, peppar, oregano, lite spiskummin och chili explosion (efter smak!)
 
det är bara att skala lök, morötter och sötpotatis och hacka detta i mindre bitar. fräs sedan i olja tillsammans med pressad vitlök. häll på vatten och linser och låt koka upp. krydda ordentligt och låt koka under lock. när linserna är färdiga (efter ungefär tjugo minuter) och rotfrukterna mjuknat kan en mixa soppan med en stavmixer om en vill. det går utmärkt att äta soppan omixad också.
 
superlätt och gott och veganskt. 

 
fler goda soppor jag lagat:
linssoppa med saffran och citron. (min favorit!)
sötpotatissoppa med chili, lime och nachos.

#1 - - Klara Amanda:

Älskar linssoppa! Så gött med en god soppa som man håller sig mätt på, ju. Receptet med saffran måste jag prova ser jag nu! Favoritkryddan for life!

#2 - - Daniella 🌙:

alltså allting måste ju vara gott med saffran??

#3 - - Hannah. :

åh, jag som liggar hemma med halsontet från helvetet kan äntligen också fira fredagsmiddag! ska prova din soppa med saffran och citron, låter ju knäppt gott! <333

#4 - - Wilda:

åh låter som en riktigt god soppa! den måste jag testa.

#5 - - Sofia Kihlström:

Har äntligen tagit tag i det här med att köpa hem mat i och med att det är en rätt vesäntlig del i behandlingen jag hår hehe. Hade storkok i söndags och gjorde bland annat din linssoppa med saffran i och den blev toppen!

#6 - - Nastasja:

Låter så drömgod. Ska nog testa den här i veckan! :D tack för tips!

#7 - - Sandra Snellman:

Jag har faktiskt aldrig ätit linssoppa men är så sugen på att prova, ska laga dethär receptet tror jag! Dina matbilder är superfina förresten :)

Upp