om semlor. och bloppis.

semla
jag älskar dagar som våffeldagen och kanelbullens dag när en får fira genom att äta sötsaker. semmeldagen är alltså inget undantag! jag har visserligen vridit ner några semlor redan men är det semmeldag så är det. tur då att årsta konditori ligger en liten bit från min lägenhet. visst käkar ni semlor idag också?


semla
det blev ett perfekt eftermiddagsfika till kaffet bland inlämningsuppgifter, redovisningsförberedningar och tenta-plugg. 
 
 
 
kamera
förresten! jag har startat upp min bloppis igen. den kommer i sinom tid fyllas med kläder och andra grejer, men nu säljer jag två av mina kameror samt ett objektiv. för riktiga pangpriser om jag ska uttrycka mig på det sättet. in och kika: amandajnsn.se/bloppis är adressen.
 
puss puss puss.

#1 - - Ida:

Håller med, alla dagar där man får en ursäkt för att äta sötsaker är mina favoritdagar! Har faktiskt ätit en semla idag, och det blir pannkakor till middag eftersom det är pannkaksdagen också ;)

#2 - - linnea:

Här blir det tyvärr ingen semla; det är Britterna som står för firandet av fettisdag med pannkakor. They don't know what they're missing! Också flyttar jag imorgon så känns onödigt att köpa hem en massa ingredienser att släpa med till nästa ställe... Så ät en extra för mig!

#3 - - Sandra Snellman:

Jaaa fastlagsbulla <3 I skolans café kunde man pyssla ihop sin egen och välja mellan en massa olika fyllningar, jag tog hallonsylt, mariannegrädde och mandelmassa! Visste du att i Finland kallar vi frallor till semlor, har hört så många historier om andra finlandssvenskar som beställt en semla i Sverige och fått fel :D

Svar: Åh vad gott med marianne-grädde till!! PLUS hallonsylt. perfekt ju. och haha så himla rolig krock det blir då <3 vill åka till finland by the way. kram!!
Amanda Jonsson

#4 - - Karin L:

Semmeldagen är min favorit-bakelse-dag av alla bakelsedagarna! Har ätit säkert fem stycken redan, man måste passa på när det är semmeltider. Kram
/Karin

Upp