om fredagen, tentan och ted gärdestad.

möblermondayfriyay
raringar! idag ska jag skriva livets första tenta. önska mig lycka till tack. hoppas förresten att ni mår bra och att ni ser fram emot helgen: den är snart här. jag ska mest bara dricka en tentaöl och njuta av att denna intensiva pluggperiod är över (för ett litet tag åtminstone), ta det lugnt och umgås med filip och hans föräldrar som kommer på besök från piteå. blir nog bra det. 

 
förresten. min bästa artist genom alla tider vars texter och melodier fortfarande får mig att rysa (och bli något knäsvag) skulle ha fyllt sextio år igår. ted gärdestad. rekommenderar er att titta på detta program på svt play: för kärlekens skull.
 
här är en jättefin video där helen sjöholm (livets bästa sångerska) sjunger med solala sessions för att hylla ted: come give me love.

jag har knåpat ihop en lista med mina ted-favoriter. allt från "kom i min fantasi" som var min mammas stora favorit när hon var ung och sjöng med till TED-skivan på sitt rum, till "himlen är oskyldigt blå" som jag hörde för första gången på ett bröllop när jag var kanske sju eller åtta år. jag minns att en trubadur spelade den och att jag blev fullkomligt tagen. kanske var det min första stora musikupplevelse? här finner ni min ted-lista.
 
kram på er.
 
#1 - - Ellen:

Gud vad fint med Ted Gärdestad. Han känns som en sån där artist som gör musik som vandrar från generation till generation.

#2 - - Linnea:

Åh Teddan! Tack för tipset om dokumentären, det får bli kvällens nöje tror jag bestämt! Come Give Me Love är nog min finaste.

#3 - - karoline:

LYCKA TILL AMANDA!!!!!!! kommer säkert gå som en dans. Alltså vad roligt att du skriver att Helene Sjöholm är livets sångerska. Jag gillar också henne, jättemycket!!! MEN, mina bästisar (vi alla är sångerskor och sångpedagoger) håller inte alls med mig. Dom tycker verkligen inte alls att hon sjunger bra! :/

Svar: TACK <3
Åh, har hört de delade meningarna. Min gitarrlärare på gymnasiet visade mig henne. Många menar väl att hon inte är "så bra" då hon inte är en typiskt skolad sångerska men AH vad tagen jag blir av hennes röst alltså.
Amanda Jonsson

#4 - - Karin :

blir alltid lika knäsvag av ted. det livets och sommarens musik <3 kramkram

#5 - - lovisa:

såg den där videon igår, så himla fin. min absoluta ted-favoritlåt så satt bara helt fängslad och lyssnade. brukar inte vara så svag för acapellatrix och stämmor och sånt, men aaaahhh. VACKERT är ändå rätt ord här känner jag.

#6 - - Sandra - att leva med asperger, borderline och ätstörning:

Åh, Ted Gärdestad var så genialisk.

#7 - - Vicky:

bästa ted, bästa ted alltså. så vackert och så sorgligt allt. (och tentan kommer gå strålande. puss)

#8 - - Sofia:

Älskar din Ted-lista!!! Svängt runt till den hela dan här hemma. Hoppas tentan gick bra! <3

Upp