om att (inte) färdigställa projekt.

februari
jag skrev i mitt presentationsinlägg att jag alltid, alltid startar nya projekt. alicia kommenterade att hon är precis likadan och frågade om jag också är värdelös på att färdigställa dessa? svar: ja. 
 
 
februari
som exempel kan vi ta den plisserade mintgröna kjolen. jag började på den i januari men den hänger fortfarande halvfärdig på galgen. det enda som är kvar att göra är att sy på en linning - och att sy om dragkedjan som blev sned. det sistnämnda är för tråkigt för att jag ska ta itu med det, även om jag vet att kjolen skulle bli så fin om jag sydde klart den. vilket jag ska. en dag. 


februari
dessutom har jag säkert tio halvklara broderier. denna, vars motiv egentligen ska vara "london är bara en flygresa bort", slutade jag brodera på när det svarta garnet tog slut. nu har jag köpt nytt, alltså borde den bli klar väldigt snabbt, men då börjar jag brodera annat såklart...


februari
ännu ett halvfärdigt alster är paraply-broderiet. det ska bli klart. kanske. 
 
 
februari
något annat som väntar på att få min tid och mitt engagemang är skrivprojektet. jag har som mål att färdigställa det i år, men har inte skrivit på det sedan i början av januari.
 
hur är ni gällande projekt? färdigställer ni direkt eller måste ni påbörja nytt nytt nytt hela tiden? det vore kul att läsa.
 
skapande | |
#1 - - Matilda:

Jag känner igen mig så mycket - bara det att jag har börjat slutföra mina projekt nu på senare tid. Jag bara gav mig tusan på att sluta göra saker halvfärdigt och idag gör jag klart allting bara för att jag har bestämt mig för det liksom. Har insett i efterhand att jag blir lite stressad av att ha halvfärdiga saker liggandes så jag är glad att jag har fått in vanan att slutföra mina små projekt. Men jag påbörjar fortfarande lika många projekt pga beroende av kreativitet. Det finns ju inget som är rätt eller fel, det är ju helt upp till en själv, och just därför var det intressant att ta del av hur du gör och tänker kring dina kreativa projekt! :)

#2 - - linnea:

åh jag älskar att syssel med pyssel (!!), men det är i kombination med dåligt tålamod kanske inte helt ultimat vilket oftast resulterar i en himla massa halvfärdiga projekt som ligger och samlar damm här hemma. det kanske är något slags syndrom detta??

#3 - - alexaaaa.blogg.se:

Jag är exakt likadan! Har SÅ svårt för att färdigställa saker. Om det tar för lång tid lägger jag det hellre åt sidan pga tristess. Kan typ inte jobba på samma grej för länge?? Och jag börjar gärna lite på ett projekt, sen startar jag ett annat, sen ett ytterligare osv så allt är halvfärdigt. Men som sagt tristessen... haha

#4 - - Malene:

HVor kjøper du broderisakene?
Puss puss fra norsk ny leser <3

#5 - - lovisa:

känner igen det där. man har drivet, peppen, suget på att dra igång ett nytt projekt men så känner man bara bäähähäääh när man står där med hela skrivbordets innehåll på golvet och det inte är lika kul längre. men jag tror det är så, några personer är uppstartare och do:ers, några är mer closer's. grammatiken där är säkerligen bristfällig, men jag antar och hoppas att tanken går fram iaf :-)

#6 - - Anonym:

Händer ungefär aldrig att jag dammsuger klart min lägenhet (53 kvm) för att ta ett exempel. Avslutar ofta mitt i så fort jag tröttnar. Har accepterat min personlighet precis som den är nu:') jag har inte komplex för den, o skulle aldrig påstå att "ger jag mig in i nåt så gör jag det till 100%" eller "jag slutför alltid mina påbörjade projekt" för det är inte sanning. Kan erkänna att jag är en typisk "det löser sig"-person & jag tror att vi också behövs här i världen lika mycket som alla entreprenöriga människor som driver på

#7 - - madeleine:

jag är likadan när det gäller sånt som jag egentligen tycker är kul! typ kreativa saker, inredning, ommöblering osv osv, det ståe länge halvklart tyvärr. DOCK hatar jag att städa tillexempel men ibland blir jag nästan manisk och DÅ slutför jag det jag håller på med. häromveckan satt jag i typ en timme och rullade ihop plastpåsar tillexempel. så skevt?? :')

#8 - - Sofia Kihlström:

Alltså har jah väl börjat med något så MÅSTE jag göra klart det. Kan absolut inte börja med något annat förrän jag har färdigställt det jag håller på med. Försöker dock bli bättre på det där att jag visst kan ha två projekt på gång, men det går väl sisådär. Kom just hem från en Umeåtrip med min vän och är helt slut nu (du vet, måste ladda batterierna själv), men jag höll på med en bild där på hotellet som jag måste göra klart nu trots att jag hellre hade velat sova. Haha vi skulle nog behöva lära av varandra lite och bli lite mer balanserade 😅

#9 - - Queenceee:

Haha känner igen mig! Så dålig vana verkligen

#10 - - Fredrikapåvinden:

Jag är en riktig periodare. Vissa perioder vill jag bara starta upp en massa projekt, andra perioder vill jag bara jobba på redan uppstartade projekt och vissa perioder vill jag avsluta projekt. Ibland vill jag bara virka, ibland sy, ibland måla och ibland sticka. Ibland vill jag jobba med uppslukande projekt och ibland vill jag jobba med saker som går fort och lätt.

Detta gör att jag vissa perioder får jättemycket gjort när jag liksom ligger i fas med mina projekt och ibland får jag INGET gjort för att jag är helt i fel fas....

#11 - - Marie:

Precis så! Jag känner igen mig precis så! Skrev också lite om det för ett tag sedan. Då hade jag stickat ena tumvanten och anade att den andra aldrig skulle bli färdig. Då skrev Anna Maria att hon också haft det så med sina projekt tills hon en dag satte upp som mål att bli bättre på att avsluta saker. Så lätt var det för henne! Jag kämpar fortfarande... Här är mitt inlägg: http://mariewessman.blogspot.se/2016/01/borja-och-avsluta-projekt.html
Aja, kämpa på! Det är ju så skönt när man väl blir färdig. Önskar själv att man lärde sig någon gång!

#12 - - CAMILLAESI:

Broderierna var super fina :-) Förstår känslan med att inte kunna färdigställa saker och jag hatar det. Jag påbörjar därför inte ens projekt utan att ha en plan på hur jag ska avsluta den..
Haha alla är verkligen olika

#13 - - Karin L:

Åh vad jag känner igen mig! Är precis likadan; påbörjar tusen projekt och avsluter ett eller två.. Helt hopplöst. Jag har som nyårslöfte att avsluta max börja på två och avsluta dem innan näata drar igång. Fungerar okej, jag köpte en kalender och "schemalade" alla mina projekt så jag skapar tid att jobba med dem. Kanske är en lösning för dig med? Kram
/Karin

#14 - - madabouttea.se:

Vilken underbar väska!
Och jag är nog lite som du, att jag har svårt för att få färdigt grejer ^^ haha

#15 - - Alicia:

HAHAHAHAAHAHAAHAHAHA "London är bara en fly" JAG DÖR för exakt så är det!! Så himla mycket igenkänning i detta inlägg och en blir så arg på sig själv pga skulle kunna ha så snygga kläder och skapa så mycket magiskt om bara tummen gick att lirka ur? Gode Gudrun jag måste verkligen lära mig det här. Vi får starta en stödgrupp!

#16 - - Malin Hyving:

Hej igenkänning!! Har så många receptidéer till min blogg som väntar på att bli verklighet, massor av halvskrivna noveller och romaner i anteckningsböcker och usb-stickor och en hel påse med kläder som jag ska laga nån gång i framtiden. Framtiden, när händer den då?

Mitt bästa knep är att lura sej själv att fortsätta, inte se hela projektet framför sej. T.ex. min påse med trasiga kläder känns som världens största projekt att ta tag i, orkar ej!! Men om jag tänker att jag bara ska laga den kjolen som har en sprucken söm som tar typ två min att fixa, så har jag en inkörsport. Och när kjolen väl är lagad har man kommit igång och tänker att jag kan ju lika gärna fortsätta med att fixa byxorna som behöver en ny knapp. Eller så blir bara just den kjolen lagad, men då har man åtminstone det gjort. :)

#17 - - linnea:

Amanda! Broderar du på vanlig broderiväv? Vars hittar du den?

#18 - - angelica:

men åh, här har du en till som är precis likadan! Börjar hellre på nya projekt än att göra klart gamla för att man hunnit tröttna, eller nåt..

men den där kjolen måste du ju bara göra klart! hur fin??

Upp