lär känna mig.

september
någon av er nya läsare önskade en presentation av mig. jag har skrivit flera sådana förut men eftersom att mitt arkiv är ett virr varr, och kanske för att jag tycker om att prata om mig själv, så säger jag: såklart. 

 möbler
amanda heter jag! jag är tjugoett år och föddes i december nittonhundranittiofyra på luleå sjukhus. jag växte upp i en by strax utanför luleå, i ett rött hus med vita knutar, tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster matilda. när jag var nitton flyttade jag till min första lägenhet, och nu, i början av januari detta år flyttade jag till stockholm tillsammans med min pojkvän filip som jag hängt ihop med i lite mer än tre år nu

 september
jag tycker om att skriva, fotografera, läsa böcker, rita, brodera, resa, promenera (helst när det är soligt), sy, laga vegetarisk mat, spela instrument och skriva låtar, gå på spelningar, umgås med vänner och vara själv. jag klär mig helst i kjolar och randiga tröjor, målar läpparna röda och dricker mitt kaffe med två centimeter havremjölk.

 
stuff
när jag inte ägnar min tid åt ovanstående intressen pluggar jag. förra året läste jag skrivande på distans vilket var hur roligt och utvecklande som helst, och nu pluggar jag medie- och kommunikationsvetenskap A och digital grafik och illustration på södertörn. 125% alltså. det är också kul och den pluggis jag är vill mest plugga resten av livet.

 
Meringues
annat som kan vara värt att veta om mig: jag är introvert och har personlighetstypen infp. jag älskar allt som är sött: glass, kakor, godis - allt. jag är superrastlös och påbörjar nya projekt titt som tätt. jag bakar svingoda kanelbullar OCH maränger. jag har ett enormt bekräftelsebehov. jag skulle kunna äta tacos varje dag. om jag går ut dricker jag helst öl eller bubbel. jag skrattar åt mina egna skämt. högt. och jag vill bli författare när jag blir stor.

 
july
jag har bloggat i tusen år. nä, men sedan 2007. på denna blogg har jag delat med mig av mitt liv sedan våren 2010, men tyvärr är stora delar av det tidiga arkivet raderat då jag hade någon slags vargtimma för ett par år sedan. jag älskar internet och att dokumentera vad jag gör - och att läsa andras bloggar, givetvis. jag finns dessutom på youtube, instagram, pinterest och facebook om en vill följa mig på de platserna.
 
så, kompisar, känns det som att vi kommit varann lite närmare nu? hojta till om du vill veta något mer eller om du undrar något. pussiluss.
 
#1 - - Alicia:

Åååh vad fint inlägg!!! Älskar att få läsa sånt här, en får alltid veta så bra och märkliga små detaljer. Blir helt glad i magen av personlighetstyp och tacos och känner igen mig SÅ väl i egenskapen ~*projektstartare*~. Är du också usel på att färdigställa? Jag är helt hopplös. Lägger allt i en låda och glömmer bort det när det är ~25-5% kvar. Och så börjar jag på tre nya grejer istället.

#2 - - Daniella 🌙:

kan inte du visa upp och swatcha dina bästa röda läppstift i ett inlägg? :D

#3 - - Christin:

Kul med en presentation även om jag hängt med sporadiskt ett tag. Spännande med MKV - har en kandidat i det från Lund. Mycket teorier och sådär men sinnessjukt lärorikt. Det var coolt.

#4 - - Anna María:

Kul med en ny presentation :) Har också i alla år varit en projektstartare, är väl det fortfarande. Men för typ tre år sen hade jag som nyårsmål att avsluta saker och nu har jag faktiskt blivit så mycket bättre på det. Och för mig är det en himla skön känsla :)

#5 - - Karin L:

Tack Amanda! Precis vad jag tänkte mig, en simpel sammanfattning om dig. Ser fram emot att läsa mer om dig, kram
/Karin

#6 - - Anonym:

Vill alltid läsa om dig ❤

#7 - - Anonym:

Vill alltid läsa om dig ❤

#8 - - Anonym:

Vill alltid läsa om dig ❤

Upp