frågor & svar: läppstift, basilika och lush.

vad har du för läppstift på denna bild? 
det kommer från h&m och heter creamy chestnut. har lite transparent puder ovanpå för att det ska se matt ut och sitta lite bättre. såhär ser det ut:


september
tycker att färgen och förpackningen är så fina!


monday
Vilket roligt och bra tips, detta ska jag ta med mig i framtiden ! :) funkar det bra med andra växter också? Vilken jord använder du? :) - om att odla basilika, från detta inlägg.
det tror jag att det gör! ört som ört tänker jag. jag är så okunnig inom plantering så jag använder bara vanlig blomjord. funkar svinbra faktiskt. lycka till!
 
 
monday
Visste du att lush-produkter inte alls är så miljövänliga och kroppsvänliga som man vill tro? Blir lite ledsen över det pga det är hela deras approach och folk går omkring och tänker att de gör ett bra val som väljer lush-produkter framför andra. Men för att bara ta balsamet som exempel så innehåller det SLS, vilket egentligen är irriterande för huden, och folk som ofta har problem med klåda i hårbotten borde leta upp sulfatfria hårvårdsprodukter för det beror ofta på just det. Det är dessutom syntetiskt framställt och inte ett dugg naturligt. Såklart är kanske lush bättre än vissa andra märken, speciellt eftersom att de inte är djurtestade (finns iofs en hel uppsjö av andra märken att välja mellan, märkta med leaping bunny) MEN att vara lite kritisk skadar aldrig! Många märken, som typ lush, utger sig för att vara bättre än de är, och det finns många bättre (och billigare) produkter att välja om man är miljömedveten! 

OBS menar inte alls att vara kritisk mot dig och dina val. Jag använder själv produkter som inte är bra. Men jag ville bra upplysa dig lite, eftersom att många faktiskt inte är medvetna om detta, och jag tänkte att du kanske är en av dem? 
Vackra bilder som vanligt! Tack för en bra blogg ♥
hej och tack för komplimangerna! nej, det visste jag inte men tack för att du upplyser om det. jag tänker att en får använda de produkter som funkar för en själv. såklart finns det bättre produkter än lush och såklart finns det sämre. något som funkat bra för väldigt många är balsammetoden, men inte för mig. det var det som ställde till det så för min hårbotten - den blev oerhört torr i somras. innan balsammetoden, som så många rekommenderade, hade jag aldrig haft problem med håret. nu försöker jag hitta produkter som funkar för mig och eftersom att min hårbotten verkar må bra av lush rehab-schampo så kör jag på det ett tag! helst skulle jag gå tillbaka i tiden, säga åt mig själv att nej nej nej börja inte med balsammetoden, ditt hår mår bra som det är nu, men det går ju inte. en dag hittar jag säkert något som är optimalt för mitt hår, min ekonomi och miljön men tills dess testar jag mig fram. 

hoppas ni har en fin kväll. <3
 
#1 - - josephine Asplund:

Snygg bild på dig :)
Lycka till med bloggen & hoppas du får en fin kväll!
Kram♡

#2 - - Alva:

påtal om torr hårbotten så hade jag också sååå mkt problem med det förut, men sen gick jag till apoteket (här i spanien) och de rekommenderade det här schampot (http://www.kloraneusa.com/shampoo-with-peony) och alltså wow det hjälpte verkligen så mkt! är för irriterad/torr hårbotten. vet inte om det finns i sverige dock hehe. som random tips bara om lush-schampot skulle sluta fungera eller så, massa kramar :))

#3 - - Alexandra:

Åh fin färg på läpparna!

#4 - - whiskeysour.blogg.se:

åh, asså din frisyr är så himla fin!

#5 - - Lisa:

så himla fin färg på läppstiftet! fick nyss reda på att H&M faktiskt inte testar på djur, nu ska jag verkligen kika på det, haha. tack för tipset! du har en himla fin blogg också (och nu har jag äntligen hittat någon som också gillar mumin heh)

#6 - - ellen:

det finns ett schampo på apoteket som heter daxxin, för torr hårbotten. milt och innehåller inga sulfater, parabener, silikoner osv. ett tips för när lush-schampot tar slut kanske? väldigt oglammigt men det har funkat jättebra för mig, hade väldans torr hårbotten förut och märker att jag får det igen bara jag använder nåt annat schampo en gång.

#7 - - Anna Sofia:

Det är roligt hur alla reagerar olika på balsammetoden, själv älskade jag det! Men efter en månad tyckte jag att håret var så pass bra att jag kunde gå över till sulfatfritt schampo istället och jag går aldrig tillbaka till vanligt schampo igen :) Body Shops rainforest schampon är bra, nu använder jag Dr Organic :)

Upp