evelina gästbloggar: om att flytta till london.

det första av alla önskade inlägg för i år är det stora inlägget om min bästis flytt till london. evelina flyttade den femtonde november och jag saknar henne hela tiden. nåja. slutbabblat. NU överlåter vi skrivandet åt ewe va:


december
Hej alla bloggläsare! Nu är det så att det inte är bloggdrottningen Amanda som ligger bakom detta inlägg. Det är nämligen jag, Evelina, som hade tänkt gästblogga lite angående mitt Londonliv. Eftersom det har varit lite efterfrågan om det så känner jag mig hedrad av att få ta tillfället i akt att försöka dela med mig av mina erfarenheter angående min lilla flytt.

 

decemberDet första jag började med att göra var såklart att spara ihop lite pengar. Det blev att jag tog med ca 25 000 svenska kronor. Man kan nog klara sig på mindre än det också men det blir himla dyrt i längden om man vill kunna leva här utan att snåla för mycket.

 Från början bodde jag i en sovsal på ett billigt vandrarhem. Det fungerar ett tag men blir ganska påfrestande i längden eftersom man aldrig får sova ostört eller vara ifred. Fast charmen med det är ju att man träffar människor från hela världen som man aldrig skulle träffa tidigare. Det tog mig tre låånga och intensiva veckor innan jag hade möjlighet till att checka ut från det hostellet.

 

En kväll så googlade jag på ”svenska jobb i london” och så dök det upp ett flertal olika jobbannonser på lediga jobb här. Jag slängde iväg några CVn för skojs skull och redan nästa dag fick jag svar. Jag provjobbade på olika pubar och restauranger men sen så jag fick jobb som support i en kundtjänst. Det hade jag bara sökt via Internet.

 

decemberHursomhelst, efter att jobbet var fixat så sökte jag boendet lustigt nog via Facebook. Jag är medlem i en grupp som heter Londonsvenskar (tips!) så hörde av mig till dem som skrev att de hyrde ut sitt rum/lägenhet. Jag gick på flertal olika visningar och som många vet så är det väldigt snordyrt att hyra bara ett enkelrum i zon ett och två så det slutade med hittade en egen liten och billig etta i zon fyra istället, som även var nära jobbet.

 

decemberVisst kan det vara lite ensamt i början om man åker iväg på egen hand, speciellt om man bor ensam. Men det är så värt det! Jag har lärt mig att uppskatta att umgås i mitt eget sällskap och det är väldigt enkelt sen att knyta nya bekantskaper, framförallt inom jobbet tror jag. Har i princip aldrig haft tråkigt sen jag kom hit, för det finns alltid något att göra eller nya människor att träffa.

 

decemberTill sist, om någon av er funderar eller vill testa lyckan i London (eller i någon annan stad) så gör det bara! Även fast det känns typ ”inte kan jag” eller så. Om jag kan, kan du också. Har alltid levt med mottot ”det löser sig” och än så länge har det fungerat.

 

decemberOch sen när du väl har flyttat hit så kan du höra av dig till mig så kan vi ta en öl eller liknade tillsammans. :))

Tack för mig!

Om ni känner för att följa mig kan ni göra det här:
Instagram: @queenofewerything
Snapchat: @eweodecemberinlägg från när jag hälsade på evelina i december:
en fin fredag i london.
lördag, primrose hill & utsikt över hela london.
en händelserik söndag i london.

PS. visst borde evelina starta blogg? 

#1 - - Daniella Åberg:

Röstar ja för blogg!

#2 - - Nastasja:

Okej, min satans London-längtan blev inte mindre nu. Så himla roligt att du hittade både boende och jobb snabbt! :D

#3 - - Frillo:

Åh ewe <3
JA starta blogg snälla!

#4 - - jasmine:

JA hon borde definitivt starta blogg!

#5 - - M:

Japp det borde hon!!

#6 - - nora:

jaa starta bloggis!!!!

#7 - - lovisa:

åååhhh drömmigt inlägg! önskar jag vore 19!

Upp