mina guldkorn i stockholm #1

stockholm sunday
jag har bott i stockholm i lite mer än tre månader nu och trivs så himla bra. när jag är ute och flänger om helgerna hittar jag titt som tätt nya favoritställen i form av butiker, caféer, promenadstråk, parker och annat fint - guldkorn, helt enkelt. och dessa vill jag ju givetvis dela med mig av! vi börjar med två fina ställen på hornsgatan som jag tycker att ni ska besöka - ett café och en fin butik på hornsgatan.


DSC_7384DSC_7377
hälsocaféet. 
hornsgatan 61.
superfint inrett och mysigt café! på en vecka var jag där två gånger och det är bra betyg, tycker jag. de har mycket veganskt på menyn, har fattat grejen med att erbjuda oatly ikaffe till kaffet (favorit) och serverar på fint porslin, dessutom. veganmackan är supergod, skanstull-smoothien likaså (den gula i bilden ovan, med ananas, passionsfrukt och mynta!) och av vad jag hört av vänner så serverar de riktigt bra mat till lunch också. 
  
 
DSC_7393DSC_7390DSC_7389
brandstationen.
hornsgatan 64.
på samma butik finns denna underbara butik!! på brandstationen trängs vintageinredning med kaktusar, lampor och ungefär allt som är fint. det är en upplevelse bara att gå in där och jag vill helst bo i butiken. om du ändå ska fika på hälsocaféet så bör du gå in hit liksom. varnar dock för extremt starka ha-begär.
 
vill du läsa mer? 
min luleå-guide.
 
#1 - - Frida Svensson:

jag var på brandstationen sist jag var i sthlm och oh my god vilken dröm!

#2 - - Emma :

Tänkte bara tipsa om en gästföreläsning på Södertörn nu på onsdag, genusfotografen! Superbra och informativ föreläsning!! Den är egentligen för termin 4 - medievetarprogrammet (mediekritik) men jag var där ett år innan och det gick jättebra det med, så tänkte tipsa så att du inte missar tillfället ifall du slutar på programmet?? flera i min klass som var där förra året och inte kommer denna gång så borde finnas massa plats också :) MC213 13-15!

Svar: Tack så mycket för tipset, Emma! Kan dock inte gå pga det krockar med min tenta. Tusan oxå. Förresten: jag läser inte programmet. Läser MKV A som fristående kurs :)) Så du vet!
Amanda Jonsson

#3 - - Nastasja:

Yay! Mer tips åt folket. Fint att du delar upp i guldkorn, blir ofta ganska mastigt att ta in de stora stadsguideinläggen. Puss!

#4 - - Tora (torahansson.blogg.se):

Älskar hälsocaféet!! Så mysigt.

#5 - - Amanda:

Men tack! Fyll gärna på i takt med att du upptäcker nya cafen & platser, för jag flyttar till Stockholm väldigt snart o ser fram emot att besöka mängder av bra ställen!

Upp