jag går på secondhandjakt.

december
sedan jag slutade jobba har söndagarna gått från att vara mina sämsta till bästa dagar. älskar att spendera förmiddagarna med långsamma frukostar och podcastlyssnande (22 kvadrat är en helgfavorit) för att sedan ägna eftermiddagarna åt långa promenader, utflykter och cafébesök - eller att bara skrota runt hemma utan att göra något vettigt överhuvudtaget. idag tänker jag dock åka i väg på en secondhandrunda. 
 
 
december
det positiva med att bo nära stan (och framför allt södermalm) är att utbudet av secondhand- och vintagebutiker är stort. dock är priserna så vansinnigt höga! därför tänkte jag söka mig utanför stan idag. jag har hört mycket bra om myrorna och stadsmissionen i sundbyberg exempelvis och tänkte söka lyckan bland annat där efter fina prydnader, inredningsdetaljer och kanske ett och annat fint tyg att sy något av. 
 
 
 malmö 4
vilka är era bästa secondhandbutiker/loppisar i stockholm med omnejd? låga priser och stor fyndfaktor är ju alltid härligt - och likaså att upptäcka förorter och stadsdelar som jag inte besökt innan. tipsa mig! puss.
 
#1 - - lina:

det enorma myrorna i ropsten om du inte redan varit där! tror faktiskt aldrig att jag faktiskt KÖPT något där, men fortsätter ändå att göra utflykter dit lite då och då för att det bara är ett så himla bra ställe. fyndar gör jag nog oftast på myrorna vid odenplan eller fridhemsplan dock.

#2 - - lina:

vad hände med andra meningen i kommentaren ovan? hoppas den går att förstå sig på, skyller på morgonhjärna

#3 - - Sofia:

Erikshjälpen i Spånga (finns även i Vårby men så smidigt att åka pendeln raka vägen)!!! Älskar't! Fyndade där senast igår. Är fortfarande hyfsade priser på Myrorna i Sundbyberg (som en kan svänga förbi på vägen fr Spånga) också. Där finns även Loppisgallerian med varierade priser men har fyndat t.ex Prunus- och Mon Amie-assietter där samt lite andra second hand-butiker :))

#4 - - Sofia:

(fick sånt loppisflow när jag skrev så glömde att du nämnt Sundbyberg-butikerna.... men ja, rekommenderas!!)

#5 - - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan:

Ååh, jag ÄLSKAR Second Hand shopping!!

#6 - - Anna:

Humana på Timmermansgatan för kläder! Fina saker och inte lika billigt som Myrorna men verkligen inte så dyrt som Beyond Retro, prisvärt! Annars Myrorna i Ropsten pga så stort.

#7 - - Johanna E:

Alltså åh, det bästa med söndagar har du just nu listat upp. Vill också på secondhand runda nu haha!

#8 - - Alex:

De finns även en second hand som heter typ Saras bazar eller något i Sumpan som är bra! Stadsmissionen har flyttat till somna centrum den är helt ok. Sen finns det även en typ antik kuriosa tror jag den heter i Sumpan mellan myrornas och den där saras bazar där kan man hitta fint porslin/krukor/bord allt möjligt för bra priser oftast :)

#9 - - Anonym:

Kan du inte tipsa om dina bästa poddcasts? :D Eller du kanske redan har gjort det?

#10 - - Ajli Müller:

Jag har inga favoriter. Här i Umeå är det Röda Korset som har bäst priser och Myrorna som har bäst utbud tycker jag :)

#11 - - Maja:

Härligt med loppissöndag
Myrorna har en butik i gallerian i Liljeholmen, där hittade jag lite fynd när jag bodde i Stockholm. Annars är jag dålig på tips runt stan.!

#12 - - Maria:

Jag var på loppis i dag i Oslo! Där kan man hitta mycket spännande! :D

#13 - - Alicia:

AAAH ligger så efter i min bloggläsning men blir också LYCKLIGAST av att komma in till dig pga du skriver om mina favoritgrejer hihihihi (godis + loppis = glad Alicia). Som nämnt ovan har Stadsis i Sumpan flyttat och givit plats åt Saras Bazar. Den är sjuukt ojämn men de brukar ha mycket halva-priset-på-allt-kampanjer så då kan man passa på! Jag brukar göra Erikshjälpen i Spånga, Myrorna + Saras + Loppisgallerian i Sumpan i ett svep eftersom de ligger så bra till MEN INGEN HAR NÄMNT MIN FAVORIT????:

MYRORNA I SKÄRHOLMEN

Alltså när jag pluggade där var jag förbi flera ggr i veckan. Om de inte gjort värsta djupdykningen sedan dess så är den det absolut mest värda utflyktsmålet! Ska dit om nån vecka och reka så kan jag återkomma med rapport :):):)

Upp