vad-listan.

hej raringar! listdags, igen. det är ett så ypperligt sätt att formulera sig på när skrivfingrarna vill blogga men hjärnan står still. listan är en kombination av lovisas och florasvad gör du just nu?
sitter i sängen, äter nudlar med wokgrönsaker, curry och kokosmjölk och bloggar

men en viss person glömde fortsätta med inlägget igår så nu är det morgon, klockan är några minuter över åtta och jag sitter vid skrivbordet och fortsätter på inlägget som påbörjades igår kväll samtidigt som jag tittar på dagens skörd av vloggar och dricker kaffe.


vad är det sista du tänker på innan du somnar?
på vad som sägs i podcasten jag lyssnar på. lyssnar nästan alltid på kära barn pga lina von heidenstam och louise hallins röster är sjukt mjuka och lugnande att lyssna på. har vant mig helt vid att lyssna på den innan jag somnar så nu äre svårt utan.


vad skrämmer dig?
att något ska hända en vän eller familjemedlem. och RÅTTOR.
 
 
vad peppar dig?
att prata i telefon med min bästis.

 
vad har du på dig?
min favoritkofta från monki!! plus kjol från h&m. också bild från igår men kommer väl ha detta idag med pga vem orkar byta kläder varje dag ja inte jag i alla fall.
 

vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?
jag antar att jag pluggar fortfarande men ah måste en ha en huvudsyssla? vill skriva, vara grym på att illustrera och grafisk design, fotografera och göra något storartat. men jag kommer aldrig kunna välja bara en sak. 
 
 
vad får dig att gråta? 
det mesta, oavsett om det är ledsamt eller bara rörande. jag är oerhört gråtmild. gråter en skvätt varje dag, oftast pga att jag är rörd över något fint.
 
 
vad har du för skrivbordsbakgrund på datorn?
som ni kan se är jag en väldigt strukturerad människa. 
 
update (11:38): nu har jag städat upp på skrivbordet! ta daa:
 
 
vad måste du ha hemma i matväg?
jag råkade skriva "bananväg" först. det säger sig självt - jag vill alltid ha bananer hemma, och frysta bär så att jag kan göra smoothies till frukost. samt kaffe och havremjölk.
 
vad är skönt?
att vakna utvilad, när en valt en lagom tunn jacka och varken fryser eller svettas, att gråta ut, att somna mitt på dagen, att bli klar med saker som behöver göras, att bada i havet, att bli kliad på ryggen.
 
 
vad gör du när du blir arg?
börjar gråta. min största svaghet. det är aldrig bra i strid.

 
vad läser du just nu?
ett liv för lite av kristofer ahlström. har läst den länge men har så svårt att hinna bland all kurslitteratur. ser fram emot sommaren, då skall läsas.
 
 
vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?
"oj förlåt, har glömt att svara". - jag svarar aldrig direkt, lägger bort mobilen då jag får notiser, glömmer att kolla senare och finner meddelandena någon dag senare. inte särskilt härligt men jag hoppas att de flesta jag känner har börjat vänja sig vid det.

 
stuff
vad är du avundsjuk på?
sådana personer som kommer in i ett rum och livar upp stämningen helt bara av att närvara.
 
 
vad brukar folk kalla dig?
mandis, mago, magosen, maggan, maddo, mandisen, amme, mandy, sparven och säkert tusen olika namn till som filip hittat på.
 
 
vad är det viktigaste som finns?
medmänsklighet. trygghet. att vara en del av ett sammanhang.
 
 
vad är ingredienserna för en bra utekväll?
bubbel, fint sällskap, peppig musik (som alla sjunger med till på förfesten), dansvänliga kläder och knivskarp eyeliner som inte rinner.
 
 
vad är det gulligaste som finns?
mopsvalpar.
 
 
vad såg du senast på en scen?
iiris viljanen i lördags. helt fantastiskt.
 
 
vad gömmer sig i din mobila inkorg?
"oj, vi pratade ju i 2,5h!!" av evelina.
"grattis *hjärtögon-emoji* det var ju toppen!" av mamma.
"haha så kan det bli när man är nervös. men jag tror säkert att det gick bra. när får du veta? av ellen.
 
 
vad har du helst på dig?
hängselklänning och valfri randig tröja. helst.
 
 
vad vill du rekommendera?
mango-smoothie: fryst mango, havremjölk, tropisk juice och kardemumma.
 

livet på sistone.

nä men hej! här står jag framför spegeln i min standardklädsel: randig marimekko-tröja och hängselklänning. plus rött läppstift - såklart. 
 
 
den senaste tiden har varit rätt intensiv, men precis på det rätta sättet. jag har suttit på skolbiblioteket dagarna i ända tillsammans med min grupp och jobbat på en forskningsuppgift (som är så rolig!), skrivit tenta, fått besked om omtenta på en annan och klurat på mitt projektarbete i grafisk design-kursen. 
 
 
erik kom hit förra lördagen eftersom att han skulle på intervju på en skola. i tisdags åkte han hem, men på onsdagen kom han tillbaka för att ha intervju på en annan (!) skola. så himla roligt att ha honom är i nästan en vecka i streck. 
 
 
under tiden han var här har vi hunnit gå på klubb, både på södra teatern och konstfack, och dansat till nittiotals-hits. vi har sett min kompis johans band spela på landet vid telefonplan, lyssnat på kristian anttila för säkert femtonde gången, men i en fullsatt teatersalong istället för lillan i luleå (bilden ovan) och bara umgåtts. massor. och i lördags efter att han åkt hem såg jag och filip iiris viljanen på finlandsinstitutet. bästa spelningen på länge! det var så jäkla magiskt.
 
 
annars så har jag använt bloppis-slantar till att buda hem en lila kånken från tradera. älskar den.
 
 
och så har jag ätit färska vårrullar. givetvis.
 
 
i torsdags starade jag dagen på ett skafferi i midsommarkransen tillsammans med fina chrissy som jag inte träffat på ett bra tag. det var så mysigt!! vi pratade om böcker, att köra fast i skrivandet, om syskon och england och livet. 
 
 
plus fikade. såklart. samma kväll träffade jag även josefine för första gången. vi drack vin och pratade i tre timmar innan vi gick till tunnelbanan under mitt paraply i spöregnet. ah, det var svinfint att få träffa henne. äntligen!
 
 
annars så har det mesta varit bra faktiskt. det har känts tråkigt att inte få träffa min syster och pappa på deras födelsedagar och att få besked om omtenta men så har ju stockholm varit fint och dagarna fullspäckade. idag, söndag, har jag dock inte gjort någonting förutom att äta våfflor och storhandla med filip, för sånt behövs också. 

och ikväll, när mitt introverta jag fick nog av sällskap (och mest ville krascha), har jag suttit med hörlurarna i, podcasts på, och ritat blommor, scannat in och färglagt i photoshop. ah, harmonin.
 
har saknat er förresten. hur är livet?
 

hon är en runaway.


det blommar äntligen i kungsträdgården, erik har varit här hela helgen, håkan hellströms nya låt förgyller mina tågresor, jag är fylld av ork till att illustrera och ägna mig åt att lära mig grafisk design men skriver och fotograferar (och bloggar) mindre just nu. så som det kan vara. 

Upp