VIDEO: följ med oss till dublin.

 
följ med oss till dublin i denna lilla video som jag filmade i fredags. det blir kul, jag lovar. vi fikar gott, går i mysiga butiker och besöker mystiska museum. och så får ni se en massa fina dublin-vyer såklart. 
 
hoppas att ni gillar den!
 
PS. missa inte att prenumerera på min youtube-kanal. jag laddar alltid upp inläggen några dagar före de delas på bloggen, så om du vill veta direkt när de släpps är det där du ska hänga. på min kanal går det också lätt att navigera bland de äldre klippen - istället för att scrolla igenom hela bloggarkivet. 

TRE ÅR AV SEPTEMBER.

hej hej! och extra mycket hej till er nya följare. vad kul att ni hittat hit! varje månad kör jag en sammanfattning av hur de senaste åren har sett ut i mitt liv - ur bloggsynvinkel alltså. september övergår till oktober redan imorgon, och därför passar det nu fint att titta på hur mina tre senaste septembermånader har sett ut. vi kör!


2012.


 

i september för tre år sedan ägnade jag extremt mycket tid åt att plugga. jag läste mitt sista år på gymnasiet och pluggade samtidigt till körtet - det rekommenderar jag inte. det var steget in i en extrem stress som jag fortfarande försöker ta mig ur. så gör inte det. ska du ta körkort - ta det när du verkligen har tid till det. det är inte så viktigt att ta det direkt du blir arton. nåväl, förutom det så umgicks jag med vänner, kämpade med att lära mig att vara själv (hade precis gått ur ett nästan tre år långt förhållande) och bar drömmiga klänningar samt tog drömmiga bilder.2013.

 
 
i september för två år sedan började jag jobba på mitt andra riktiga jobb, på en liten te- och kaffebutik här i luleå. trivdes verkligen jättebra i början. sen fick jag sparken men det är en annan historia. hur som! resten av tiden umgicks jag med vänner (kul att jag tog bilden på lisa, john, jonas och erik för på den tiden hade vi inte börjat umgås - nu är vi liksom a true gang) och med filip, läste, drack te, klädde mig färgglatt och lagade linsgrytor. och så frågade magnus mig en dag om jag inte ville lägga sång på hans nya låt-projekt. ja visst, svarade jag, och fick lägga sången till refrängen på låten sista utposten. ingen visste nog då hur stor kitok skulle bli. lite cool grej. : )


2014.
 
 
 
för ett år sedan färgade jag håret ljusrosa i tid med riksdagsvalet. gissa vad jag röstade på? sen så firade vi födelsedagar, både john och evelina fyllde år. det var väldans kul. min pelargon växte dessutom helt sjukt mycket då, och så åt jag vårrullar nästan hela tiden. köpte storpack på thaishoppen - men nu klarar jag knappt åt att äta sådana. : ( annars så jobbade jag, försökte återuppta ritandet och så flyttade jag och filip äntligen ihop i min lilla etta. vi var så oroliga att det skulle vara slutet på vårt förhållande - för att vi helt enkelt inte skulle stå ut med att vara så nära inpå varandra hela tiden - men så blev det helt tvärtom. vi trivs så bra här i lägenheten och vårat förhållande har faktiskt bara blivit bättre sedan dess. bara att slippa "vart ska vi sova ikväll?"-konflikten är ju ett steg liksom. så det är väldigt fint. även om vi såklart tröttnar på varann ibland. <3


TIDIGARE MÅNADER:
februari.
mars.
april.
maj.
juni.
juli.
augusti.

FEM DETALJER I MIN LÄGENHET.

september
 
tre små prydnader i form av liten katt, en björn och en ekorre. dessa fick jag av min kusin Sofia i julklapp för ett par år sedan då hon tyckte de påminde om origiami-figurer, vilka jag hade en grej för då. gillar dom massor.
 
 
 
september
 
vår gula lampa. eller egentligen är det filips, men kan ni gissa att jag blev lycklig då han flyttade in hos mig och tog med sig denna från hans gamla lägenhet? jag tycker verkligen att den är hur fin som helst.
 
 
september
 
mumin-klockspelet. många har frågat var jag köpt det, och det kommer från iittalas butik i haparanda. finns också som lilla my, vet jag.
 
 
september
 
mina två honey comb-bollar/pom poms som hänger i fönstret. den lilla ljusrosa är från lagerhaus och den större klarrosa har jag gjort själv. någon som vill ha en tutorial på det kanske?
 
 
september
 
 
print med sirius black-motiv upphängd med en kjolgalge (visst är jag fiffig?). printen köpte jag på den lilla harry potter-butiken i king's cross station i london. <3
 
MER AV MIN LÄGENHET:
fem detaljer från mitt kök #1
fem detaljer från mitt kök #2
Upp