om hyacinter, mumin & tända ljus.hej raringar! jag har inte rört min dator sedan i fredags vilket har varit så skönt. pauser behövs ibland. nackdelen är dock att jag knappt skrivit en rad och där med haft det väldigt hektiskt med inlämningen idag, men så får det vara ibland.
eftersom att vi redan börjat flyttpacka så orkar jag inte julpynta någonting i år, fast när det vara extrapris på hyacinther på ica häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa tre stycken. jag tycker att de är så gulliga som lökar, och så doftar de så gott när blommorna slagit ut. istället för att stanna kvar i de tråkiga små plastkrukorna fick de flytta in i varsin muminmugg.
visst ja! jag har köpt en ny ljusstake också, för två guldpengar på myrorna. jag har verkligen blivit helt tokig i ljus - såväl doftljus som vanliga hederliga värmeljus - men det behövs ju verkligen när det är så mörkt hela tiden.
 
det var allt för nu! ser ni också fram emot julkalendern imorgon??? omg! <3
 

tyst nu.

november
 
jag har älskat säkert! sen jag var sjutton och heartbroken och hennes låtar sticker lite extra i bröstkorgen på mig. i synnerhet dessa tre. lyssna och njut och ta in texterna så mycket ni kan. det gör jag i alla fall.
 
 
tyst nu.

"krispigt i luften 
börjar bli kväll 
unkna lukten av två som låtsas 
det är okej å va själv 
hur har du haft det 
du vet som det är
som om tio kampsportshundar tuggat
taktfast på min halspulsåder
kan du inte va tyst nu"
 
 
november

köttet är svagt
 
"hjärtat huvet fingrarna
kroppen som var böjd konvex
mot taket, andetagen
mina slöa nävar som har knutits
huvet viskar idioter idioter idioter
alla viskar idioter idioter idioter"
 
 
november

det kommer bara leda till nåt ont
 
"följer dig hem
tar den långa vägen
så jag får känna mer av din lukt
en kort paus
utanför statoilmacken vi
köper folköl 3,5
det kommer bara leda till nåt ont 
ändå
det kommer bara leda till nåt ont
ändå
 
jag är rädd
för du ser för bra ut i svart svart lugg
och blå anorak
den här skogen
gör nånting med mig
jag blir alldeles för ärlig, säger
kyss mig inte det kommer bara leda till nåt ont
ändå
det kommer bara leda till nåt ont 
ändå"
 
 
allt är så jäkla bra bara och jag vill också kunna skriva sådär. 

ord är som napalmbomber dom ödelägger land jag vill inte veta vad du har att säga jag vill bara hålla din hand.
 
avokadomackor och päronjuice och boken jag läser just nu. och blommiga lakan och rosa muminbricka och sugrör med stjärnor.
 

jag har bestämt mig nu, för att bara blogga när jag vill och orkar. jag har pressat mig själv lite för mycket med mängden inlägg och insett att det inte riktigt går när en pluggar heltid också. med pressen (som kommer från mig själv) försvinner det roliga. och jag älskar ju att blogga och fota och dokumentera livet här. så nu tar jag bort tvånget att producera material varje dag och gör det när jag vill och har lust till att blogga istället. kanske blir det en gång om dagen och kanske en gång i veckan någon gång. huvudsaken är att jag kommer må bra av det och lägga upp sånt jag verkligen vill, utan att pressa fram saker för att hålla bloggen levande varje dag. ni stannar väl hur som helst? kram och puss och vi ses snart igen.
 
rubriksreferens: tyst nu - säkert!
 
Upp