Filip.

Hurra, hurra, hurra! Idag fyller min stora favorit år... så snart kan han köra bil till konsum och köpa folköl till mig. Blir ju toppen tänker jag. Nej men grattis min älskade Filip. Du är bäst och jag hoppas din födelsedag blir minnesvärd. <3

Så om några timmar ska jag köra till Piteå där Filips föräldrar bor för att fira honom. Kalasroligt. Men just nu är det jättesen natt. Klockan gick ju så fort i och med att en timme plötsligt gick förlorad så nu är den halv fem och jag är nyligt hemkommen från tacomiddag hos Ewelina och spelkväll hos Anton. Ypperlig lördagkväll. Nu ska jag sova för att sedan gosa med Filip hela söndagen och på måndag väntar en jobbintervju. Vi hörs när vi hörs - puss på er och extra mycket på Filip dagen till ära. 

Som en liten present till honom från er, för att ni är så rara, kan ni ju lyssna på hans låt Är det du som kommer släppas inom en framtid eller typ gilla honom på facebook. Om ni vill. Då blir han nog glad. 

Sy-inspiration.

Jag har ju precis låtit mina små sy-vingar ta sina första osäkra flax och nu är jag så galet peppad på att sy mer, så här kommer lite inspiration tänkte jag. Är en inte sömnadsintresserad kanske en kan finna inspiration i nya plagg att klä sig i kanske. 

Jag vill sy:
Skira klänningar i stora, blomstrande mönster. Både med markerad midje och icket. Extra fint på den till vänster är den påsydda lilla spetskanten vid ärmens slut. Asfint. 

Tvådelade stasser. Är helt såld på den mintgröna i sammet, och precis som den svartvita är det så jäkla fint att ha samma mönster både upptill och nedtill. Det har jag tidigare varit livrädd för men nu vill jag typ alltid ha samma både nere och uppe. 

Sånt här knäppt. Behöver detta kattyg och en massa krims-krams att sy på en klänning. Nu.

En till fin kjol kan ju inte skada. Älskar hur fint ihopsydda tygdelarna är. Lite vågigt. Sedan, angående bild två, så behöver jag verkligen ett black lodge-tyg. Det är det enda jag tittar efter i tygväg, typ. Ahhh. *gråtande dale cooper*

Sedan vill jag även lära mig att sy skjortor! Dock tänker jag aldrig sy vanliga, raka, tråkiga kragar utan bara såhär fina. 

Alla bilder och länkar till källorna finns på min Pinterest.

Om mig.

Eftersom att ni skrev så fina svar på mitt inlägg "VEM ÄR DU?" så tänkte jag skriva lite om mig själv också. För oavsett om ni hängt med länge eller nyss hittat hit kan det kanske vara kul att veta vem jag är.

Jag föddes i december nittonhundranittiofyra och kom direkt efter min födsel till samma hem i byn utanför Luleå där jag bor än idag tillsammans med min mor, far och syster. Mest tid spenderar jag dock utanför mitt lilla hem. Filip bor nämligen inne i stan och där trängs vi allt som oftast på sjutton kvadrat. Det funkar nog för att vi gillar varandra så mycket. Vi har precis varit ihop i lite mer än ett år och två månader och jag trivs super med honom.

Jag och Filip.

Jag tog studenten från estetiska programmet för snart ett år sedan (herregud, vad fort tiden går!) och har sedan dess hunnit med både att jobba i cirkus ett halvår och sedan vara arbetslös i några månader vilket jag fortfarande är. Under min gymnasietid var det min största skräck men det har inte varit så pjåkigt. Tvärtom tror jag att det var rätt livsnödvändigt för mig som inte alls mådde bra av all stress som sista gymnasieåret innebar, och då är det trist när folk kommer och frågar en hur det går med jobbsökande hela tiden och tycker synd om en. En paus behövs nog för alla någon gång, tänker jag, och det är inte synd om mig för under min tid innan nästa jobb hinner jag med en massa grejer.

Under mina dagar tycker jag om att träffa mina kompisar, gärna mycket, då jag känner mig knäpp av att vara ensam för länge. Men jag gillar också att vara själv och pyssla på med en massa saker. Utöver att blogga och fotografera gillar jag att skriva (och spela) musik, att rita, läsa, skriva, titta på serier, gå på promenader, köpa onödiga saker som tulpaner och annat tjafs (som ju är så fint) och att sy kläder! Det sistnämnda är nog mitt nyaste och roligaste intresse. Men ofta blir det också att jag stannar upp och tänker "vem fan är jag egentligen?" och fastnar i sängen halva dagen och är arg och less och inte vill veta av omvärlden. 


En liten kjol jag sytt.

Jag blev väldans skoltrött under gymnasiet men under några betänksamma månader har det vänt. Nu snarare törstar jag efter kunskap och längtar efter att börja plugga igen. I höst skall jag förhoppningsvis flytta nedåt Sverige för att studera antingen konst, skrivande eller fotografi och det känns enormt. Halva hjärnan säger: ja, kör, gör det du vill och brinner för medan halva hjärnan säger: men du har det ju så bra här i Luleå med dina kompisar och Filip bor ju här och du kan vänta ett år till. Sedan minns jag den eviga vintern och mörkret här uppe, hur inspirationslös jag alltid känner mig under de månaderna och inser direkt att jag inte har något annat val. Jag bara måste bort och göra det jag verkligen vill göra.

Ett par fina kompisar jag gillar å va me'.

Några andra grejer som kan vara kul att veta kanske:
- Jag hatar att stiga upp sent på morgonen - då missar en hälften av dygnets alla timmar ju - men klarar heller inte av att lägga mig tidigt då min kreativitet sätter igång så fort klockan slagit elva. Det kolliderar litegrand och jag är i stort sett alltid trött.
- Ska vi fortsätta på hat-delen så hatar jag även könsmaktsordningen och alla patriarkala strukturer. Som tur är följer jag en massa kloka bloggare + är omgiven av kloka vänner + går på en mycket bra feministisk studiecirkel varje onsdag. Det är så skönt att vädra sina tankar om män som tar alldeles för mycket plats, dumma grejer en är less på och att diskutera och lära sig nytt för att en dag kunna massor om intersektionell feminism. 
- Jag trivs verkligen inte i byxor och har nästan alltid kjol på mig. Helst vita strumpbyxor under.
- Jag är vegetarian sedan typ ett och ett halvt år tillbaka och saknar ingenting från köttdisken förutom leverpastej. Alltså så jädra konstigt, men ni vet mackor med leverpastej och smörgåsgurka? Ahhh.
- Jag är nog lite bekräftelsemanisk. 

- Jag älskar inredning och smådetaljer och skulle lägga alla mina pengar på pastellfärgade stolar, porslin och pompoms om jag hade möjligheten.
- Jag har svårt att tro på mig själv och ger lätt upp innan jag ens börjat. Dålig egenskap.
- Allt som innehåller socker = gott. Älskar socker.
- Och anteckningsblock, det går ej att ha för många.
- När jag var mindre var jag väldigt blyg. Nu kan jag vara lite småreserverad i större, nya, sociala sammanhang men pratar sedan gärna både mycket och högt. Plus att jag har sjukt kul humor, i alla fall om en frågar mig själv och kanske Filip.

- Jag har alltid drömt om att spela min egenskrivna musik men avfärdat tanken med att jag säkert ändå är för dålig. Och så gör ju alla män det så himla bra... pyttsan! Detta år har jag insett att: 1. Bara för att en inte wailar som en gudinna eller har absolut gehör kan en spela musik om det är det en vill. 2. Det finns för många himla män i musikindustrin. 3. Jag ska fan också ta plats. Så nyligen, förra helgen, spelade jag mina egenskrivna låtar inför en publik för första gången någonsin och det är typ topp 5 bästa händelserna i mitt liv.
- Jag älskar att ha det städat och fint men är för lat för att låta det stanna så i längre än någon dag.
- Jag tänker alltid på framtiden och har svårt för att stanna i nuet. Just nu kretsar mina tankar mest kring hösten och allt jag vill göra då. 

- Jag älskar temafester! (Ovan var det nittiotalsfest som gällde)
- Jag är periodvis besatt av saker. Ibland är det vissa låtar, ibland filmer, ibland böcker. Just nu är jag besatt av filmen Frozen och innan dess var det Twin peaks!
- Jag vill så gärna ha en katt i framtiden.
- Och drömmer om en lägenhet på Söder i Stockholm med en liten balkong och mintgröna köksluckor.
- Jag planerar att starta eget "när jag blir stor" där jag frilansar inom fotografering, skrivande, grafisk design, illustration och allt sånt där som jag brinner för. Drömjobbet.

Och det var nog allt jag kom på om mig själv för nu. Ha det bra!
Upp