Halvcirkelkjol.


Veckans projekt är färdigsytt. Efter Fredrika på vinden's beskrivning har jag sytt mig en halvcirkelkjol helt utifrån mina egna mått.

Den blev lite för stor i midjan så innan jag sydde på en linning veckade jag den på två ställen framtill.
 
Och så sydde jag en dragkedja baktill som jag lät överlappa med linningen och en liten gulli knapp. Är så glad över att blixtlåset blev bra för jag hade verkligen ingen aning om hur jag skulle gå till väga. Det blev en lyckad chansning helt enkelt. 

Så vad tyckte jag? Det gick rätt snabbt, var kul och inte alltför svårt. Den hade gått att avancera rätt mycket men då jag verkligen är nybörjare var det bra att jag kunde hålla det på min nivå liksom och samtidigt testa på nya grejer för att få det att fungera. Den är inte sydd enligt konstens alla regler - men småskavanker och fula knapphål ser ju bara jag som bär den! Sedan är jag lite tveksam över om tyget verkligen kom till sin rätt i detta plagg... speciellt linningen vill vika sig dubbel när jag bär den och sådär men det kan ju vara på grund av hur den är sydd också.

Överlag är jag nöjd och med tanke på att jag fick tyget av farmor och köpte dragkedjan för fem spänn är det ju helt klart värt det. Nästa gång testar jag på helcirkelkjol + fodrar insidan så jag slipper en kjol som vill haka fast i strumpbyxorna!

>> Sy din egen efter Fredrikas beskrivning här <<

Kaffe och kaka.

Igår var jag och Erik förbi på muséet och fikade. De har nämligen renoverat och nu är det så himla fint där! Som att skrida in i en sekelskiftessalong.

Asfin tapet.

Och kaffe + kaka för tjugo spänn. Typ bland det bästa fik vi har att tillgå i Luleå? Dumt att jag går dit så sällan.

Utöver det var vi förbi på Röda korset och jag fyndade dragkedjor till nåt snajsigt som jag sytt idag, gick på femi-cirkeln och sedan på spetselevernas uppsättning av Askungen. Filip var ju med! Och han var så jädrans duktig på att skådespela. Blev sjukt stolt. <3 Efter föreställningen följde Erik + John + Anton + jag med hem till Filip för lite hederligt häng och sen var det slut på den dagen. Nu ska jag vässa klackarna och kuta iväg till bussen. Puss och gull!

Semlor på en annan tisdag.

Jag var på vårdcentralen igår morse och på väg tillbaks till bilen fastnade fikatokiga jag såklart utanför konditoriet... det var ingen fråga om saken, jag var så illa tvungen att köpa semlor.

Så det blev en semla med sjukt mycket mandelmassa i för mig (älskar det!) och en med vaniljkräm i för mamsen min. 

Och så lite kaffe på det! 

(En får äta semlor på andra datum än fettisdagen om en vill)
Upp