Stockholm.

Den sjunde till elfte augusti byter jag och Filip ut Luleås ingådda gator mot Stockholms! Och vi vill veta allt vi inte får missa där. Fina caféer, bra vegetariska restauranger, secondhandaffärer, parker att hänga i, gator att vandra på, muséer att spatsera i och bara allt, allt, allt som vi kan tänkas vilja upptäcka när vi är där lite längre än vanligt. Det är så mycket större än vår lilla stad så hjälp två alldeles vilsna Luleåbor är ni snälla: skriv till mig!
#1 - - Sofia:

Gå till café Vetekatten. Lite dyrt, men ack så mysigt. Vet dock inte var det ligger...
Och besök parker!
Sen är det roligt att bara strosa runt och inse hur stort Stockholm är :)

#2 - - "anjeli":

åh! Ett måste när ni far dit är att besöka Södermalm såklart! och jag vet det ultimata fiket för er, ni ska gå på fröken Anderssons kaffebar. Så himla fantastiskt. Som TA fast tusen gånger bättre. Det ligger på Katarina bangatan som är en tvärgata till götgatan på södermalm, en bit efter medborgarplatsen på vänster sida. Ni skulle verkligen gilla det! Förövrigt så är den gatan perfekt för er, vegetariska restauranger och andra caféer (och en cool martensbutik)! Så det fiket/gatan rekommenderar jag verkligen:)

#3 - - Elvira:

Skulle ni av någon anledning vara ute i Sundbyberg och vill handla secondhand är Gammalt som Nytt på Esplanaden 13 i Sundbybergs centrum hur bra som helst. Tror bara dom har kläder för tjejer tyvärr men där finns hur fina saker som helst!

#4 - - f:

Promenera längs Norr mälarstrand, besök Herrmans som har godaste vegetariska buffén för en hundring med utsikt över vattnet, fotografiska museet, Liljevalchs museum, vandra på Djurgården och hyr trampbåt där! Finns så mycket att göra i sommarstockholm. Bra secondhandaffärer finns mellan zinkensdamm och slussen.

#5 - - Bonnie:

Emmaus stockholm - peter myndes backe 8
Beyond retro Zinken - brännkyrkagatan 82
Judiths secondhand - hornsgatan 75
Uppåt väggarna - Rosenlundsgatan 1

Dessa fyra har helt fantastiskt fina saker.

#6 - - Bonnie:

Emmaus stockholm - peter myndes backe 8
Beyond retro Zinken - brännkyrkagatan 82
Judiths secondhand - hornsgatan 75
Uppåt väggarna - Rosenlundsgatan 1

Dessa fyra har helt fantastiskt fina saker.

#7 - - Martina :

ni måste besöka Beyond retro Zinken
Judiths secondhand
american apparelle

#8 - - Klara:

Humana är Stockholms bästa secondhandaffär enligt mig, det är billigt och har både dam och herr. Ligger nära mysigaste Mariatorget och det finns massa mer secondhand runt omkring.

#9 - - Mimmi:

Beyond retro, Judiths secondhand (min favorit om än dyrt, men lite som en upplevelse i sig), Urban outfitters. Sturekatten (cafe, dyrt) Galet fin! Fika blad tanterna och alla omaka stolar och koppar.Ifall ni gillar asisatiskt kan jag rekommendera wagamama (lite som en finare slags snabbmat) och Bejjing 8 (som bara har grönt te och olika dumplings to DIE for) dock funkar båda bäst som lunchresturanger. Kram Amanda! Hoppas man får se sin idol på stockholms gator ;)

#10 - - Linneaa:

Sååå fin bild. :)

#11 - - Nea:

Sturekatten, Sturekatten, Sturekatten! Ligger vid Stureplan. Brostugans café på Kärsön (buss 176/177 fem minuter från Brommaplan) är också himla mysigt och där finns kanot/kajak/roddbåtsuthyrning samt minigolf för den som är sugen. I Vitabergsparken kan ni dricka vin varma sommarkvällar och i museiväg röstar jag för Fotografiska.

#12 - - Amanda:

bra cafeer: cafe string, muggen och espressino på söder. Samt cafe 60 såklart.

parker: tantolunden, åk till hornstull och följ skyltarna. Tegnerlunden är också rätt mysig och missa inte humlegården!!

vegetariska restauranger: Det finns en i gamla stan som är grym men jag har glömt vad den heter tyvärr. Annars södermanna som ligger i söderhallarna vid medborgarplatsen.

Hoppas det var till hjälp mvh van stockholmsbo som parkhänger fikar och äter hela tiden

#13 - - Jenny:

Vet inte om du gillar 50-talet, men ifall du gör det bara måste du besöka vintage affären Sivletto på Malmgårdsvägen, Södermalm. Butiken ligger i en källarvåning och det är som att kliva rakt in i 50-talet. Helt underbart! :)

Är själv ingen van stockholmare, men var där i helgen och råkade av en slump komma över butiken på internet när jag googlade Stockholms tips. Helt klart värt ett besök!

#14 - - Alva:

Café string och beyond retro + vitabergsparken på söder är väldigt bra! Annars vetekatten och sturekatten inne i "stan" vid centralen är två bra cafeer. Secondhand finns lite här och var, iaf på söder :) hoppas ni får det jättemysigt!

#15 - - Frida:

Kolla upp vad det är för utställlning på fotografiska! Dit är det alltid mysigt att gå på en liten dejt :3

#16 - - Gry Sol:

Humana vid mariatorget!
Och i hötorgshallen finns ett Meze ställe med g u d o m l i g a halloumiwraps!!

#17 - - Elisabeth:

Fanns ju en queer/feministisk bokhandel (Hallongrottan) i Hornstull förut, men dom har stängt sin verksamhet, så himla synd :(
Jag har förövrigt skrivit om feminism och att våga ta kampen på min blogg idag. Vet ju att du är feminist också, så tänkte att du kanske var intresserad. Kika gärna in om du har lust!
Tycker om din blogg Amanda, och du verkar vara en härlig person. Hoppas ni får en härlig Stockholmsresa!

#18 - - Ann:

Vid Hornsgatan finns massa fina vintage- och secondhandbutiker och dessutom Tea Centre of Stockholm som är världens finaste tebutik (De har visserligen fotograferingsförbud där inne men jisses vilken fin butik att gå runt och titta och lukta i.)
Får även passa på att säga att hjälp vilken fin blogg du har!

#19 - - Linnea:

Lilla Cafét på Söder! Jättemysigt

#20 - - Maja :

Tycker absolut ni ska ta en fika på nytoget, södermalam. Edith heter mitt stammisställe som är fantastiskt, smaka hallonkola pajen och sitt ute om möjligt!!

Sen borde ni en varm sommarkväll gå upp på vitabergen, även de vid nytoget eller skinnarviksberget vid zinkensdamm!!

Ni borde även gå till Humana vid Mariatoget, en beyond retro liknande second hand butik, ett plus är att den butiken ligger i samma kvarter som Håkan Hellströms lägenhet i Sthlm!!

Hoppas ni får det bra, en så himla fin och bra blogg du har!

#21 - - knyttet:

kafe 44 är tydligen najs. PÅ SÖDER <3<3<3 kisses n hugs

#22 - - Alva:

Stadsmissionen vid Nytorget på Södermalm är min favorit!
På Söder finns även de flesta vegetariska/veganska alternativen. :)

#23 - - Elin:

du MÅSTE åka till Hermans Vegetariska Trädgårdscafé på Söder, bästa jag ätit i hela mitt liv. Buffé som inget annat slår för 110 kronor, sen är besök på Beyond Retro Åsögatan/Zinken optimala, häng i Vitan, Humlegården och åk till Rosendalsträdgårdar och njut av hur vackert det är.

#24 - - Amanda:

Vapiano i Gamla Stan är trevligt! (en restaurang) Gamla Stan förövrigt måste ni promenera runt i. Med buss eller båt kan ni ta en tur till skärgården, Vaxholm är nära och bra. Ja, sen är ju Djurgården fantastiskt. Skansen, abba museet och så Grönan såklart!

#25 - - Alicia:

Pärlans konfektyr på Nytorgsgatan 38 måste ni ni gå till, underbara kolor och en inredning som tar dig till 1940-talet. Lite dyrt men så värt!

Annars så är afternoontea på vetekatten ett hett tips, men där har du redan varit så det var inget nytt för dig! Kram!

#26 - - Frida. ~:

Åh, din blog är bäst.

Upp