Toast + saffran =


Idag till frukost stekte jag lite fattiga riddare till mig och Mattis. Har aldrig gjort det förut men hittade en variant med saffran som jag tyckte lät kul! Till detta behövs: bröd - jag hittade något grövre rostbröd i skafferiet...


...och någonting att vispa smeten i.

Smeten innehåller:
1dl mjölk
Lite vispgrädde, kanske en halv dl... gå på känsla.
Ett halvt paket malen saffran.
1 helt ägg och 1 äggula.


Vispa det gult och fluffigt med en trevlig visp, doppa brödskivorna i smeten och stek sedan på hög värme!


Då kommer det bli såhär fint!

Sedan serverade jag dessa till mig och Matilda med lite hackad mandel och socker, men vi tyckte att någonting saknades så hon kom på den eminenta idén om att ringla över lite sirap. Verkligen succé.

Detta får 4/5 toasts (haha) för att det blev lite väl sött och mäktigt... en skulle ha haft någonting fräschare till kanske. Men gott var det, och väldigt mättande därav passande till en ledig frukost. Nästa gång ska jag göra traditionella med kanel och socker.

Hej svejs.
#1 - - frida:

åh superfina ju!

#2 - - Jeanette Seflin:

Men jösses vilken hit det där låter/ser ut som!

Upp