Linssoppa med saffran och citron.



Det blir mycket mat här men det är bra tycker jag pga:
1. Mat är bäst.
2. Har så mycket tid till att laga mat nu.
3. Det är rätt vackert att fotografera också.



För säkert ett halvår sedan gjorde jag min bästa linssoppa någonsin: med röda linser, saffran och citron!! Nu fick jag cravings igen. Måste. Ha. Här är receptet:
 
2 dl röda linser
3-4 potatisar
och lika många morötter
1 gullök
2 tomater (eller fyra körsbärstomater som jag använde då)
1 citron
1 kuvert saffran
1 tärning grönsaksbuljong
+ experimentera gärna med salt, peppar, andra kryddor, örter och vitlök. Ju mer desto godare!

- Skär morot och potatis i bra bitar och koka upp tillsammans med linserna och buljongtärningen i ca 1 liter vatten. Mer eller mindre beror på hur tjock en vill att soppan ska bli. Sist tog jag kanske 1,2 liter vatten.
- Koka tills rotfrukterna är nästan mjuka och tillsätt då en klyftad lök och hackade tomater.
- Pressa i hur mycket citron du vill ha och släng i saffran. Kombinationen syrlig citron + fyllig saffran är guld!!
- Släng i lite annat gott som salt, peppar och örter tills det smakar fantastiskt. Vitlök är för övrigt bra i allt.
- Blir den för tjock är det bara att hälla i lite mer vatten.
- Fortsätt koka ganska länge till rotfrukterna blivit mjuka och soppan smakar som du vill.
- Ät och njut! Gärna med något trevligt bröd med ost till som pricken över i:et.
 
Detta är verkligen mitt bästa tips på soppa så hoppas att ni vågar testa och kanske tycker om det också.
#1 - - Bonnie:

Kan du inte visa steg försteg hur du redigerar dina bilder? OM du nu har så mycket tid över?
kram

#2 - - Ebba Molin:

åh älskar värmande soppor! ser underbart gott ut!

#3 - - Jarina:

Åh jag blir så inspirerad av dig Amanda!

#4 - - Anna:

Åh tack, tack, tack för det här receptet. Följde receptet på ett ungefär och det blev helt galet gott!

Upp