Sista dan av tvåtusentretton.

Här är jag när jag försöker se seriös ut.
 
Idag är det nyårsafton hurra hurra.
Jag älskar nystarter. Sätter alltid upp mål till mig själv (det måste börja på nytt år, ny månad eller ny vecka) som jag inte når och skriver långa listor som jag aldrig bockar av men jag gillar det ändå. Men ni som läste inlägget LIVSPEPP/LÖFTEN från igår vet ju vad jag ska tänka på från och med NU.
 
Jag har en lång årsresumé som jag inte hunnit färdigt med, men den kommer upp någon dag snart. 
Hoppas ni har ett asfestligt nyår nu!! 
 
Det ska jag.
(Måste bara komma på vad jag ska ha på mig först... dessa bilder tog jag igår kväll när jag sökte igenom garderoben)

Piano fever.


Är så löjligt glad över detta piano vi äntligen flyttat från mormors gamla lägenhet hem till oss.


Jag håller på att lära mig ett av de vackraste stycken jag vet, länk till lyssning här, och det låter så fint när det ekar i hela huset.


Grämer mig dock över denna snabba, svåra del med mina ovana pianofingrar... när jag klarat den klarar jag allt.


Pianon är så fina!!

Ikväll ska jag handla lite och förbereda en vegetarisk rätt till imorgon; 
ska fira nyår hos John och det kommer bli sjukt kul! 

Toast + saffran =


Idag till frukost stekte jag lite fattiga riddare till mig och Mattis. Har aldrig gjort det förut men hittade en variant med saffran som jag tyckte lät kul! Till detta behövs: bröd - jag hittade något grövre rostbröd i skafferiet...


...och någonting att vispa smeten i.

Smeten innehåller:
1dl mjölk
Lite vispgrädde, kanske en halv dl... gå på känsla.
Ett halvt paket malen saffran.
1 helt ägg och 1 äggula.


Vispa det gult och fluffigt med en trevlig visp, doppa brödskivorna i smeten och stek sedan på hög värme!


Då kommer det bli såhär fint!

Sedan serverade jag dessa till mig och Matilda med lite hackad mandel och socker, men vi tyckte att någonting saknades så hon kom på den eminenta idén om att ringla över lite sirap. Verkligen succé.

Detta får 4/5 toasts (haha) för att det blev lite väl sött och mäktigt... en skulle ha haft någonting fräschare till kanske. Men gott var det, och väldigt mättande därav passande till en ledig frukost. Nästa gång ska jag göra traditionella med kanel och socker.

Hej svejs.
Upp